SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#55. På middag med gudens ställföreträdare!! –eller här va dä ingen akademisk dubbelkvart!!

Det är inte var dag man är inbjuden på middag?? --tillsammans kejsarens son!!  Vi klädde oss i bästa medhavda stassen!! --och assistent Ninni tyckte vi skulle va i god tid?? Inga problem!! --sa jag, dä är ju 2 timmar till det börjar!! Det var ju bara forskare och akademiska potentater inbjudna så dä ä säkert dubbelkvart!!

Vi gick i god tid?? --1,5 timma!!  --till det stora lyxhotellet i centrum. Det var en vacker kväll och de historiska trähusen låg precis vid gatkanten, utan gångvägar. Inte långt från det pampiga hotellet blev vi stoppade av polisen?? --som ville se våran inbjudan, vi blev lite fundersamma?? Än en gång, strax utanför hotellet, stoppades vi på nytt?? --av en bred kedja poliser!! Vi fick på nytt visa inbjudan!!  --å den här välklädda , men enkla, polisen talade engelska, mycket ovanligt!! Ni är de sista vi släpper in!! –the security is very importent to us!! En och halv timma innan, varför. You know sir! --i vanliga fall är det fyra timmar innan, men vi har blivit ombedda att avkorta det för att konferensen pågår sent. Vi var sista man inne på hotellet och hamnade långt från honnörsbordet.

Efter en timma kom han, enkelt klädd i svart!!

Kejsar (då kronprins) Akihito i Kyoto 1986. Olympus OM 4, Zuiko 35/2

Det här var en stor dag för alla japaner på konferensen. Middag med kronprinsen var höjdpunkten i deras liv. Man skall komma ihåg att kejsaren är ställföreträdaren för deras gud och för bara några århundraden sedan visade sig inte kejsaren. Bara en handfull män i regeringen mötte honom.

Varför var Akihito på en forskarkonferens i Japan 1986?? Jo, Akihito är akademiskt utbildad marinbiolog. Han har ett eget elektronmikroskop i slottet och ville komma till världskongressen i elektronmikroskopi i Kyoto. Jag har pratat med hans mikroskopreparatör, som får komma till slottet en gång om året för service. Gissa om det är ett hedersuppdrag!!

Så assisten Ninni och jag var inte ensamma på middan med Akihito, vi va 600 pers!! Men ändå!!

Kyoto är en intressant stad, och mycket att plåta för en nyfiken fotograf!! Här är två traditionella bilder.

Kyoto 1986. Olympus OM 4. Zuiko 35/2

Kyoto 1986. Olympus OM 4. Zuiko 35/2

Inlagt 2011-05-26 06:55 | Läst 3503 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?