SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#59. Drabbad av kamera fetischism?? –då kommer du att gilla det här!!

Tycker du om att se vackra kameror?? –kan du sugas in i djupet av ett glimrande objektiv?? –kan din hand njuta av formen hos en kropp!! –kamera förståss!! Ja, då är du drabbad av kamera fetischism?? Boten kommer delvis här!! -- med vackra bilder av kameror jag bor ihop med!!

Vi börjar naturligtvis?? --med kameran bärande drömobjektivet (the Dream Lens)!! --Canon 7Sz med drömlinsen 0,95. Njut länge!!

Det här är ett underbart vackert objektiv!!, --med tyngd och perfekt form för handen. Bländarringen har stort avstånd mellan lägena och glider mjukt!!, -- liksom avståndsinställningen, naturligtvis. Det här är hög ingenjörskonst och hantverksskicklighet!! Det har så fina bildegenskaper !! --att många bygger om det för att passa Leica M9. Objektivet har en njutbart fin bokeh vid full bländaröppning!  --och är mjukt oskarpt ut mot kanterna. Den är mycket bra i centrum!!  Nedbländat, några steg, så finns det inget att klaga på, helt jämförbar med Leica f1:a. Ska vi ta en bild med objektivet!

Se den härliga bakgrunden, skärpan som lyfter fram den vackra tulpanblomman. Se skärpan i ståndare och pistiller!! --man blir rent lyrisk!!

För att stilla kvalen ytterligare!!  --så måste vi ju ta fram morsvarande Leica M6 med  ”Formula 1” objektivet Noctilux f/1.0. Njut!!

Om inte??  --så  är detta objektiv estetiskt närmast fulländat. Underbar finish!!,-- bättre än Canon!, --härlig tyngd!!, --och balans. Med motor på M6an blir balansen obeskrivlig, måste kännas!! Avståndsinställningen är som att dra fingret genom smör!!. Tittar man in i objektivet, så är djupet oändligt!! Om man tar en bild, med bländare 1.0, på näsduksträdet i Lund så ser det ut så här!!

Utsökt bildkvalitet!! –bokeh som är så behaglig!! -- vid full öppning . Nedbländad något kommer skärpan över hela ytan!! –så skarp!! --som skuren med ett rakblad ut ur verkligen.

Båda de här objektiven kan idag sättas på olika digitala kameror, som t ex m4/3. Därför har båda ett liv i den digitala världen. Tyvärr leder det till att de är mycket dyra!!, -- men sådana skönheter kan inte blir för dyra!!

Inlagt 2011-05-30 07:28 | Läst 10411 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?