SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#613. Oly ZD 45/1.8 för gatan?? –javisst, det funkar!

Autofokus när du fotoflanerar?? –varför det? Ögonblick är per definition snabbt uppdykande,  å skall man då hinna med att ta en bild?? --så behöver jag autofokus?? –ibland lite längre brännvidd!!

Ibland kan det vara bra att frilägga händelsen?? –med oskärpa bakom och i förgrund!! Då är det inte så dumt med FOV som 90 mm småbild!! –som Olympus ZD 45/1.8 har på en MFT(=micro 4/3)!!  Den här gluggen är snabbfokuserande och med OM-D kan du sätta fokuspunkten genom att klicka på skärmen. Om du vill ha fokus på människor i bilden kan du sätta på ”ansiktsigenkänning”.

Behöver man verkligen en ljusstark glugg när man fotoflanerar idag!! –när sensorerna är så ljuskänsliga?? Nä, jag tycker att det spelar inte så stor roll om det är 1,4 eller 2 eller ens 2,8!! –sätt auto-ISO och du får en hyfsad bild ändå. Stora gluggar spelar mest roll för kort skärpedjup!! –tycker jag.

Här kommer några nytagna bilder från strövandet i Lund!! Olympus OM-D med 45/1.8 och RAW, som vanligt med det mesta satt på auto och P. Letar skyltar!! –som vanligt??

Sedan tyckte jag att vi skulle ta med en bild som är inspirerad av Piet Mondrian?? –och hans syn på verkligheten?? --eller??

Inlagt 2013-01-01 08:18 | Läst 3897 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den verkar fungera fint, särskilt den första bilden gillar jag.
Svar från Bob Bovin 2013-01-01 15:30
Tack Stefan,
Ha en god fortsättning
Bob
Härliga ögonblicksbilder!
Gott Nytt År på Dig och Ninni!
Svar från Bob Bovin 2013-01-01 15:31
Tack Heléne,
God fortsättning
Bob
Du är ute och strövar omkring. Gör att vi som betraktare får ta del av livet i Lund. Där händer det hela tiden festliga saker som du lyckas se.
Nu har snart den första dagen försvunnit detta nya år.
Gun-Inger som säger god natt.
Svar från Bob Bovin 2013-01-02 09:16
Hej Gun-Inger!
God fortsättning.
Lund är en aktiv stad, med en hel del aktiva människor. Får väl göra en sväng idag och se vad som dyker upp inför kameran.
Ha det bra
Bob