SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#627. Ploga nu?? --kan det löna sig?? –har du sett någon snö??

Det skämtas ju om hur tröga vi är i syd?! –och det kan ju va att vi drar fram långsammare här nere?? –jämfört med stororten?? Här har vi dock en som är på alerten?? –ute med plogen i tid!!

Vi klagar över att det är så dålig snösväng nu för tiden?? –jämfört med på sextiotalet. Det är svårt att komma ihåg hur det va?? –vid idealiserar säkert hur bra det var förr?? –men idag är det nog pengarna som är problemet. Allting skall ju bära sig själv?? –kostnadsmässigt?? Hur det nu kan bära sig att köra bort snö?? –såvida man inte lägger ut det på entreprenad?? Det vill säkert EU att vi skall göra?? Så att det blir offentlig upphandling?? –på snösvängen?? Då kan någon firma från Sicilien få uppgiften att skotta snö?? –för de kommer säkert att lägga ett lågt pris?? För de har väl aldrig sett snö?? –som ju bara är en ”attitydfråga”??

Nu är vi dock på alerten här i Skåne?? --och beredskapen för att ploga snö?? –är som Per Albin Hansson sa: ”God”. Beviset för detta fick jag häromdagen då en vaktmästare i området var ute och letade efter snöflingor??

Var ä snön? Lund 2013-01-03.

Inlagt 2013-01-15 07:05 | Läst 3258 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Lite lustig men trevlig bild! Men du får gärna skicka hit vaktmästaren med plogen för här snöar det järnet nu! Ha en bra dag! Mvh. Johan
Svar från Bob Bovin 2013-01-15 11:14
Tack Johan,
Jag tror han har fullt upp just nu. Här i Lund.
Ha det bra
Bob
Ni har det bra ni i södern.... Här är snöröjningen redan ute på entrepenad och vad jag vet så har jag inte sett några italienregistrerade plogbilar. Men det är bra att ni är redo och att er beredskap är god!
Ser att han för säkerhets skull även tänt strålkastarna, om ifall det skulle bli solförmörkelse i samband med ev. snöfall.

Annars, be honom tanka fullt och bege sig till Stockholm där det snöar idag, nu. God dag! //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-01-15 11:17
Tack Peter!
Här är det ständigt solförmörkelse. Snön yr ned idag så vaktmästaren har häcken full.
Hoppas snön kommer upp till er också i norr.
Ha det fint
Bob
Han kan komma hit! Vi har mängder med snö efter att det har snöat i dagarna två! =)
Ha en superbra dag!
Svar från Bob Bovin 2013-01-15 15:58
Hej,
Han har fullt upp här i Skåne. Vem vågar t på vägarna i dag?
Ha en fin kväll
Bob
kanske är han på väg upp hit till Stockholm för att hjälpa till, det har nog trillat ned 10 cm nu och det fortsätter. Och jag undrar om de inte gav kontraktet till någon firma i Sicilien, det brukar ta ungefär den tiden det skulle ta med en sådan där liten traktor från Sicilien innan de kommer igång med snöröjningen. ;)
-affe
Svar från Bob Bovin 2013-01-15 19:18
Hej Alf,
Vi har också 10 cm snö här. Så vi släpper inte iväg honom. Snöröjningen i vårt område ligger på något bolag som bönderna i trakten driver. De är ganska effektiva nu på vintern då jordbruket ligger i lågvarv.
Hoppas att ni klarar er med plogning i huvudorten.
Ha det bra
Bob