SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2 Humor i bilder

Skyltar eller affischer kan vara kul inslag i bilder. Tittar man noga kan man ibland hitta en kul twist i det som händer runt omkring. En mästare i denna typ av ”Signs”-foto var Walker Evans. Hans bilder av situationer i amerikanskt vardagsliv är underbara att fördjupa sig i. Han har tagit många fantastiska bilder från den djupa depressionen i USA på 20- och 30-talet. Googla hans namn och du kan hitta många böcker och bilder från hans kamera. Walker Evans är en av mina stora favoriter.

På femtio- och sextiotalet publicerade tidskrifterna Popular Photography, och Camera, årskrönikor varje år. Många bilder i dessa böcker blev vägledande för min syn på dokumentär fotografi. Jag skall komma med flera berättelser från dessa böcker senare. En bild kom att prägla mitt fotograferande för resten av livet.  Bilden publicerades i en av dessa årsböcker, och jag har tyvärr tappat bort var och vem fotografen är. Kanske någon av de mera seniora bloggarna eller fotosidans läsare kan komma ihåg bilden. Här är den.

Fotograf okänd (för mig)!   

Bilder med humor och skyltar förföljer mig genom åren och jag försöker ständigt hitta dem på mina resor. Idag har jag samlat dem i en bok och på onsdag är det vernissage, kl14.00-18.00, för en utställning i Scandinavian Photo Galleriet i Malmö.  Galleriet finns i butiken på Ö. Förstadsgatan 44. Ni är välkomna att se bilderna där, om ni har vägarna förbi, men har ni inte möjligt att komma så dyker bilderna upp då och då i denna blogg.

Inlagt 2011-04-05 08:03 | Läst 6739 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver