SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#636. Plåta vilda djur i klippiga bergen?? –jovisst?? –nästan som tama!!

Dra ut i Klippiga Bergen i Kanada och plåta vilda djur?? –i rätt miljö!! Det går bra, men vänta er inte att se björn?? –men andra djur går bra?? De är nästan helt ostörda?? --när du halar upp storgluggen!!

Rocky Mountains eller Klippiga Bergen, i västra USA eller Kanada visar upp fantastiskt landskap!! Men hur är det med djurlivet?? –och hur lätt är det att plåta de vilda djuren. Jag trodde att det skulle vara lätt att hitta brunbjörn och svartbjörn?? –men det var inte lätt!! På långt håll, 100 m, såg vi en svartbjörn springa över en grusväg!! –uppe i berg nära Golden!! Lokalbefolkningen sa att de inte sett en björn på 15 år!! Norr ut från Lake Louise såg vi en brunbjörn!! –på kilometerhåll!!

Det var mer gott om Rocky Mountains elk, wapitihjort, som dök upp lite här och där!! –och var inte speciellt rädda av sig!! --utan de drev omkring i skogen, betande gräs.

Ungdjuren samlades i grupper och ungdjuren strök kring en och en!!

Uppe i bergen var det vanligt att man fick syn på murmeldjuren. Det finns flera varianter av dessa. Ljusmagad marmott, murmeldjur, är vanligast.

De flesta djuren är orädda och uppträder nästan som tama!!  Det finns därför alltid ide att ta med kameran med en zoom och plåta!!

Inlagt 2013-01-24 07:15 | Läst 5855 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Otroligt med all geografisk variation i rädsla! Värmdö-rådjuren står och glor på dig medan de knaprar tulpanlökar medan sydskånska rådjur springer på en kilometers håll, i panik! Var tog du dessa tjusiga bilder?
/Johan
Svar från Bob Bovin 2013-01-24 15:46
Tack Johan,
Bilderna är från skogarna i Klippiga bergen.
Om djur jagar, tenderar de till att vara mer skygga.
Ha det bra
Bob
Körde också runt i nationalparken för ett antal år sedan. Hade turen att bli inkvarterad i Banff springs hotel, betald av kunden :) Blev både promenader med hjortarna betandes mellan golfspelarna och bad i de heta källorna. Var riktigt trevligt :)

Men östra USA? Nog ligger väl klippiga bergen och Lake Lousie i de västra delarna?
Svar från Bob Bovin 2013-01-24 15:48
Hej Ola,
Banff är ett fint område.
Du har rätt, jag skrev öst av misstag. Det kommer att rättas till. Tack.
Ha det bra
Bob