SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#669. Snacka om andra tider?? –var ä mobilen?? –eller tandhatten??

Ett kvarts sekel!! –det hände snabbt?? –mycke förändras radikalt?? Datorerna tar nästan över allt i samhället!! –kommunikationerna är totalt förändrade?? Prata med vilken som på klotet?? –var som helst??

Det var tropiskt varmt. Solen hade gått ned och folk samleds på gatorna i byn. Det var dammigt?? --torkan hade varat ett tag. Folk hängde i gathörnen?? –ungarna lekte?? –barfota!!

Det rådde ett slött lugn över kvällslivet?? Flugorna surrade lite, men inte så där överdrivet irriterande som det kunde vara här och där??  Jag hade Leican hängande på axeln?? –det gick att plåta med Tri-X och bländare 2 fortfarande?? –så här under kvällningen?? Jag hade ingen hatt på mig?? –jag tycker inte om hattar, de är i vägen när man skall plåta. Men den här mannen hade en hatt?? –han hade inga korkar hängande i snören från brättet?? –som en del invånare har i det här landet?? Nä han hade troligen hajtänder instuckna i dekorationsbandet?? –men det var inte krokodiljägaren?? –ja ni vet vem jag menar??

I en aussie by 1988. Leica M2 och Summicron 35/2.

Det framgår tydligt att detta hände sig i den tiden då inte mobiltelefoner fanns?? –en annan tid än vår tid alltså?? Utan bilden togs på den tiden då man pratade i en lur med sladdförbindelse?? –hur gick det till?? Ja vem vet??

Inlagt 2013-02-26 07:06 | Läst 6304 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fin stämning i bilden.
Svar från Bob Bovin 2013-02-26 13:31
Tack Magnus,
Det var en kväll med tropisk stämning.
Ha det bra
Bob
Ja, saker och ting förändras! Min dotter ser ju ut som en fågelholk när jag nämner att jag inte hade dator eller mobil när jag va i hennes ålder.... Men vi gillar båda musik och nyttjar Spotify. För någon vecka sedan diggade vi en låt under matlagningen, jag sade "den har jag på vinyl"... "-Vad är det"? blev "svaret"..... Så ja, det va annorlunda förr, frågan är om det va bättre förr?
Visser ser det charmigt ut med Wire... och ska man se till killen till höger, så va det nog lite uppåt väggarna då också... ;) Have a nice day mate... ;) //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-02-26 13:33
Tack Peter,
På de yngre och deras liv märker man sin egen ålder.
Även musiken utvecklas, men åt vilket håll?
Ha en bra helg
Bob
Ja, tiderna förändras ständigt! Undrar hur vi ringer om hundra år? Kanske räcker med tankens kraft då? =)
Ha en fin dag Bob!
Svar från Bob Bovin 2013-02-26 13:34
Hej,
Vi har väl ett chip inopererat vid födelsen och den sköter nog kommunikationen.
Ha en fin helg
Bob
Märkligt Bob, bilden är från 1988 och det är inte så länge sen. Men när man ser bilden kunde man också tro att den är tagen på 50-talet. Tiderna förändras snabbt........
Bra analog bild.
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2013-02-26 16:15
Tack Rolf,
Du har rätt. Det kunde vara 50-tal. Kanske säger det något om livet på landet i Australien.
Ha det bra
Bob
Det var mysigt du kom på att skriva om detta. Jag skulle ringa hem från Kristianstads sjukhus. Hade kommit dit så hastigt så jag hade inget med mig. Fick låna lite pengar men klarade inte ut hur jag skulle göra. Blev totalt blockerad så himla hemskt var det.

Vi får acceptera den tid vi lever i som är så ljuvlig på många sätt. Allt har kommit så nära.
Snart en ny dag igen ha det gott
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-02-27 07:27
Hej Gun-Inger,
Vi har verkligen kommit nära med kommunikation, men har vi kommit nära varann fysiskt?
Ha en fin dag
Bob
´Visst är det så härligt.
Gun-Inger