SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#81. Snustorr öken!! –sådär 43 grader i skuggan!! Helvete eller paradis??-- PARADIS!!

De flesta tycker det är för varmt med 43 grader i skuggan!!?? –mitt ute i snustorra öknen?? Men det kan vara ganska behagligt?? --om man är rätt förberedd!! Lever man i Arizona så kan man en stor del av sommarhalvåret uppleva detta behagliga klimat!!

När man hör öken så associerar man till sand!! --och inget vatten!! –å nästan inga växter. Så kan det vara !! --men i Arizona har man ett mycket varierat landskap. Berg och dalar!! --och slätter med sjöar och skog uppe på högplatån.

Efter en del regnande under vinterhalvåret!! --ges det rikligt med blomsterprakt på våren. Ingenting kan slå en öken i Arizona!! --vad gäller blomsterängar.

Arizona på våren.

Spektakulära berglandskap uppe vid Monument Valley!! --där otaliga fotografer har försökt fånga prakten!! Otaliga cowboyfilmer har spelats i här!! Vill du se mer av detta vill jag rekommendera tidskrift Arizona Highway, som funnits i mer än hundra år!!

Monument Valley, Arizona.

Min absoluta favoritplats är Petrified Forest Natinal Park!! I den här färgrika öken har hela träd bevarats som fossil!! --genom att trädets vävnad förstenats med kiseldioxid!! Synen att se hela stammar!! --av träd ligga på marken!! --som om en storm har fällt dem dagen innan!! –är bara ett naturens under no 1. Absolut obeskrivligt!! Genomskärningen av de fallna träden har en färgprakt utöver det vanliga!! Detta är en plats att besöka innan man dör!!

Petrified Forest, Arizona

Om du känner dig frusen här i Norden, så gör en tripp till Arizona i Juli. Jag är säker på att du känner värmen in i benen!! Fantastiskt för reumatiker!! Gå in i luftkonditioneringen då och då!! Drick mycket vatten!! –ofta!! Luftfuktigheten ligger vid så där 15%, otroligt lågt alltså!

Inlagt 2011-06-20 07:08 | Läst 9686 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Underbart, önskar jag vore där
Svar från Bob Bovin 2011-06-20 08:30
Lufthansa har säkert en plats!
Lund 13, PHX 38 idag. Valet är inte svårt!
Underbart landskap! I maj 1989 körde jag hoj genom hela Arizona och jag blev helt tagen av miljön! Hett som tusan men torr luft till skillnad på Houston där jag då bodde. Makalösa vyer och vackra blommande kaktusar! Jag förstår du föredrar Az mot skåneland ;)))
Ha de gott!!
Mvh Marie
Svar från Bob Bovin 2011-06-20 12:28
Tack Marie!
Hojja i AZ måste varit fint, nära naturen, och solblänk i ramen.
Du måste ha känt den speciella doften som finns i öken?
Önskan om den fin dag
/Bob
Marie Gillander 2011-06-20 13:10
Hehe, egentligen minns jag bara doften (och smaken) av het och torrt damm :)) Men visst upplevde jag andra dofter också från bl.a. salvia och yucca. Det var alldeles för hett att åka HD på dagen. Mina solbrillor smälte och böjde sig efter ansiktet så jag och min dåvarande man fick köra i gryningen eller skymningen. Många hundra mil blev det och trots att jag körde stelben hade jag mindre ont i rumpan än vad gubben hade som hade fjädring på sin hoj. Visserligen hade jag fjädrad sits men ändå:)))
En fantastisk resa med många fina minnen på vägen!!!
Breathtaking som de säger over there.
Svar från Bob Bovin 2011-06-20 13:23
Det är en story att berätta för barnbarn!!