SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#693. Modefoto är det nått?? –jag tycker det är intressant!

Redan som juniorplåtis på Östgöten, på 50-talet!! –var jag imponerad av modefotografernas skicklighet!! Tänk bara på Hans Hammarskiöld eller Richard Avedon med deras banbrytande porträtt och modefoto.

Hur konstigt det än kan låta, så sitter den här gubben ibland och bläddrar i modetidningar!! –för att jag tycker att dagens modefotografer presterar intressanta bilder. Jag vet att detta är tvetydigt?? –jag är i stort kritisk till konsumtionssamhället?? –slit och släng mentalitet! Något som dessa modefotografer livnär sig på?? Om nu samhället är uppbyggt på det ohållbara sättet att resursslösa?? –så kan man ju antingen kämpa emot eller leva med!! Jag klandrar inte unga fotografer som arbetar inom annonsindustrin – de måste leve de också!! Många av dem är mycket begåvade som fotografer!! --och tar mycket bra och säljande bilder! Flera av dem tar underhållande porträtt, ibland avslöjande??

Jag tänkte jag skulle lyfta fram två unga fotografer, som jag har följt då och då på nätet. Båda kommer lustigt nog från Texas. Ann He är bara sjutton år!! –men tar underfundiga porträtt och modebilder med frisk fläkt!! Det skall bli intressant att se hennes bilder i framtiden!!

Den här fotografen, Kristine Wreyford, är också utbildad i Texas, men är sedan flera år verksam i Sverige. Hon fotograferar mode och life ”style” för svenska företag. Hon har aktion i sina bilder och jag tycker porträtten är annorlunda!! Hon utför ett fint hantverk!!

Det kan ju tyckas att gubben Bob inte har en aning om vad handlar om?? –å det är kanske rätt, men jag kan väl tycka om bilderna i alla fall. Jag kommer att fortsätt att titta i veckotidningar och modeblaskor!!

Här kommer dock en bild som tyder på att inte alla bryr sig om mode?? –men man vet ju aldrig?? –kanske är det en designer??

Modemedveten? Lund 2013-03-19 kl 14:17. Olympus OM-D + 45/1,8.

Inlagt 2013-03-22 06:29 | Läst 6006 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kan vara mode och har varit mode att klä sig i second hand också, i det här fallet vet man ju inte. Håller med dig om dessa modefotografer. Har själv kollat deras bilder sedan ungdomen.
/Hans-Åke
Svar från Bob Bovin 2013-03-22 09:14
Hej Hans-Åke,
Jag är tydligen inte ensam, det var uppmuntrande.
Ha en fin dag
Bob
Svårt att veta. Han kanske är en konstnärlig bohem som gillar klä sig praktiskt samt annorlunda. Fast jag tycker inte han är klädd så annorlunda gillar den lediga stilen.
Du har väl hört när Dunker gick in i en lampaffär i Helsingborg och blev snorkigt behandlad. Han var en enkelt klädd man. Då slog han sönder en dyr kristallkrona. Att betala den var nog som en piss i Nilen.
Ha gott båda två
Gun-Inger
glömde skriva att detta med modellfoto är värt titta på. Vilka ljussättningar och sminkningar de har. Har man någon i sin vänkrets så känner man inte igen henne som de kan förändra utseendet.
Svar från Bob Bovin 2013-03-22 16:03
Hej,
Den storyn med den rike mannen berättas i nästan alls städer. Det är intressant.
Mode är kul, men man behöver inte följa modet.
Ha en fin helg
Bob
Ann He är en spännande tjej med eget bildspråk, det tyder på självkänsla och styrka.
Jag brukar själv kolla modemagasin för att titta på bilderna, tyvärr är mycket ganska utslätat och stereotypt men det finns definitivt pärlor.