SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#142. Kulturskymning !! –permanent jättestor sopcontainer utanför konsthallen??

Jag har ingenting emot att man har sopsortering!! –eller att man försöker hålla torget, med sin aktiva handel, skräpfri!! Jag tycker också att man skall ha en ren och proper miljö runt sina kulturinstitutioner!! Det betyder att man måste ha kärl att lägga skräpet i?? Det kanske måste va ett stort kärl?? –så mycke emballage som vi använder??

Denna jättelika sopcontainer!! --behöver inte ställas mitt utanför konsthallen!! Containern är större än ingången till konsthallen!! –nästan lika stor som hallen själv!! –ja man kunde anordna bildutställning i containern?? –hoppas ingen stjäl den iden!!

Lunds konsthall med container 2011-08-17. Olympus E-PL1, Zuiko 21/3,5

Lunds konsthall är?? –va?? –en kulturinstitution av rang!! Konsthallen invigdes 1 sept 1957 och blev en välkänd konstinstitution i Sverige under ledning av Eje Högestätt. Här ställde, för första gången, ”Tio fotograferna” ut sina bilder 1958, och samma grupp ställde 2008 ut delar av sin fantastiska bildproduktion igen. Här har många stora nationella och internationella konstnärer ställt ut. Märkligt nog så håller en fotograf publikrekordet!! –Albert Wiking!! Hans utskällning, Eldvatten, med stora porträtt av kända svenskar, drog en jättepublik!! Den visades sedan på många håll i Sverige. Albert Wiking uppmärksammas inte så mycket i vårt land just nu, men enligt min mening är han en av våra främsta porträttfotografer ”all time”. Kolla hans hemsida: http://www.albertwiking.com/gallery/

Nu undrar man hur en kulturstad, där det den 17 september är populära Kulturnatten, kan ställa en sopcontainer precis utanför konsthallen?? Jag hoppas att kulturnämnden kan hitta en lösning!! --eller är det kulturnatt i Lund??

Kanske jag har missat nått!! --det kanske är en INSTRALLATION??

Inlagt 2011-08-19 07:24 | Läst 7470 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det måste vara en installation. Om några dagar är den säkert borta =)
Svar från Bob Bovin 2011-08-19 09:05
Det är en ganska långvarig installation! Många månader! Förhandsreklamen har varit dålig. Fördelen är att det är många som deltager i installationen, de fyller på med något!

Mvh Bob
Hmmmm min hemstad. Torghandel, Lunds Konsthall.
Jag hoppas att det är en temporär installation. Det är ju parkering där annars. Kanske inte mycket vackrare det. Eller en del a-lagare som brukar pryda konsthallsväggen....

Tack för tipset om Kulturnatten!! /Peter-L
Svar från Bob Bovin 2011-08-19 11:06
Nu tror jag inte det är någon temporär installation, den har som sagt varit där mycket länge.
Angående a-lagare, som vilar sig på bänken, så har jag en ganska vidsynt inställning. Jag ser det som vårt fria universitet, Här kan vem som helst med främmande modersmål läsa sig svenska snabbt. Jag hade en gästforskare, en gång för länge sedan, som lärde sig flytande svenska här på tre månader. Han påpekade att det var här han lärt sig genuin svenska. Att han kunde svenska torde vara klart då han var en av flera som fick kulturhuset Mejeriet att komma till.
Peter-L 2011-08-19 11:25
Konstigt, Lund brukar ju vara en estetisk och kulturell stad. Och Mårtenstorget är ju stort, så varför ställa den just där. Även om den är ful, var den än står.

Kanske lät lite ironiserande vad gäller a-lagarna men... även jag har ett öppet sinne. Men de förblir ändå "a-lagare" så att säga....
University of Lund och Högskolan på Mårtenstorget.... :) Allt gott!