SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#144. Succé formidable!! –Planket i Malmö visade bredden!! –här några publika axplock!!

Vädret var vackert!! –publiken strömmade till!! –gammal som ung!! –för att se årets upplaga av Planket i Malmö!! Bildinnehållet varierade stort från natur till djupt abstrakt!! Teknikerna varierade också från gummitryck till silversensiterade metallplåtar!!

Publiken var mycket trevlig och många stannade till av nyfikenhet!!

Men det var dock inte alla som stannade?? --speciellt jyckarna var uppenbarligen intresserade av något annat!!

Nyfikenheten var stor, små knattar stannade till för att nå upp till bilderna!!

Fotograferna som ställde ut var såväl ung som gammal!! Några fotocelebriteter dök också upp!! Så kunde den kände fotografen Ralph Nykvist synas bland åskådarna och han plåtade av fotografen Roza Czulowska.

Bland utställarna fanns också några storheter, som till exempel Åke Hedström!! Han hade ordnat en installation på marken!! Huruvida pilsnern ingick i denna framgick inte klart??

Undertecknad valde att ställa ut ädelförfarande?? En cyanotypi och tre gummitryck!! Det var nog bra??  --för en del ungdomar trodde att det var utskrifter med bläckstråleskrivare!! Det gav upphov till en del intressanta samtal, där jag fick förklara att en kopia krävde ungefär en veckas arbetsinsats!! --med upp till fyra på varandra liggande fägrexponeringar i UV-ljus!! Slow foto i kubik!!

Allt i allo!! -det här var en stor succé!! Jag var med på två plank i Vita bergsparken på söder på 80-talet!! –1989 och 1990, och då hade jag inte så många samtal som jag hade här. Jag träffade förresten flera FS bloggare. Jättekul!!

-----------------------------------------------------------------

Du glömmer väl inte bort att besöka min fotoutställning i Scandinavian Photo Galleri i Malmö!! Den pågår den här veckan tom 26 augusti. Där kan du se coola bilder på isbjörnar och kejsarpingviner!!

-----------------------------------------------------------------


Inlagt 2011-08-21 07:51 | Läst 8518 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tack för din kommentar!
Vi hade underbart väder och trevliga samtal utställare mellan. Jag hade långt samtal Bosse och jag tyckte det var roligt att ungdomarna tar sig an de historiska metoderna. Jag har ju själv tillbringat mer än femton år nere i de gamla kemikalierna. Bosses bilder är mycket intressanta och hans användande av gammal optik förstärker resan tillbaka i den gamla bildvärlden.
Mina vänner här nere i Skåne vilka använder gamla metoder samarbetar redan med Bosse och det gläder mig.
Cyanotypi är den enklaste metoden att lära och den som är mest ofarlig. Det är ju dessutom en av de allra äldsta metoderna. Den är också arkivbeständig, troligen i 1000 år. Skrift med blå bläckpenna finns kvar från 1300-talet.

Mvh Bob
Fint väder fick ni också. :)
Det verkar som om ni i Malmö lyckats göra detta event till en folkfest, just det folkliga är det väl si och så med här i Stockholm. Fina bilder och kul med jycken som demonstrativt vänder bort nosen. :)
-affe
Svar från Bob Bovin 2011-08-21 18:06
Tack skall du ha affe!
Det var en fin dag. Nästa år får vi ha nått för jyckarna. Det räckte inte med att en fotograf hade bilder på hundar.

Mvh Bob