SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#702. Hos däckhotellet?? –för byte till sommar!!

Så var det dags!! –myndigheterna manar, att man skall sätta på andra sulor på bilen?? Så det var bara att ge sig iväg till däckhotellet!! Jo, där har vi våra däck lagrade och får bytta till sommar??

Det låter konstigt, däckhotell?? Lika konstig som  webbhotell?? Men så är det, i dessa moderna tider?? –assistent Ninni har sina sommarsulor lagrade hos Ringtjänst i Arlöv, hyggliga killar som byter ut vinterdubben!! --mot sommarslicks!! På en kvart sätter de dit de nya fälgtäckarna och tvättar av dem och kör in dem i hotellet!! --för en sommarsömn? De mjuka sommar sulorna sätts på plats och dras fast med momentnyckel och får rätt lufttryck. Hoppas nu bara att det kommer en sommar snart?? –den syns inte än, inget grönt är uppe här i Skåne.

Jag tänkte att jag skulle plåta lite inne på däckhotellets verkstad?? Man ser inte så mycke bilder från däckbytare och dess verkstad!! Du som kan din Walker Evans vet ju att han har en fin bild på en verkstad, Cherokee Parts Stora!! Dessutom, gillar du muskulösa grabbar så känner du säkert till Herb Ritts och hans däcklyftare!!

Jag hade med mig OM-D och 14/2,5-gluggen och tog några bilder från aktion i däckhotellet!! Mitt bidrag till däcklyftarhistorien!!

Inlagt 2013-03-31 07:33 | Läst 7152 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevlig liten dokumentär serie.
En pro pos sommar-och vinterdäck. Du skriver myndigheterna - är det förbjudet att köra på vinterdäck på sommaren i Sverige? Dum fråga. I Danmark finns det för närvarande talas om att införa ordning på vinterdäck under en viss period. Men ingenting om vad man ska köra med resten av året!
M.v.h och Glad Påsk
Erik / DK
Svar från Bob Bovin 2013-03-31 11:15
Hej,
Efter 15 april är det förbjudet att köra med dubbade däck i södra Sverige. Det finns däck, utan dubb, som är tillåtet att kör med året runt i hela Sverige.
Glad Påsk
Bob
Erik Madsen 2013-04-01 10:40
Tack för svaret Bob. I Danmark kör du bara med dubade däck när man går utomlands :-) Här pratar vi om sommardäck, all-season däck och vineterdæk utan dubbar. "Experter" säger att vinterdäck utan dubbar har längre bromssträckor på torra förhållanden under sommaren (farligt) och de slits ut snabbare.
m.v.h.Erik / DK
PS: Inte precist foto ämne :-)
Ja just det, det är ju dags för det med! Tack för påminnelsen!
Svar från Bob Bovin 2013-03-31 15:47
Hej,
Det är mycke man skall tänka på. Inför sommaren, som nog kommer.
Ha det bra
Bob
En helmysig dokumentation för mig att få se som aldrig varit med om detta. Har väl skrivit tidigare att vi aldrig haft bil.

Visst är det härligt med dessa svartvita bilder du har här. Trevliga boys också få titta på det skall du vet jag gillar.
Vågar knappt fråga men vad är det för en sorts bil Ninni har. Ser så fräsig ut.
Snart dags hoppa i bingen (dotterns uttryck)
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-04-01 08:58
God Morgon,
Det är skönt att slippa byta hjul, de är så tunga. Förr i tiden bytte jag. Fördelen nu är att de tvättat hjulen.
Du kan se Ninnis bil i den här bloggen.
http://www.fotosidan.se/blogs/bob-bovin-photography/667-noctilux-m-50mm-f-1.htm
Ha en fin annan dag, kanske i trädgården.
Ha det bra
Bob