SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#707. Garanterat manipulerad!! –ungdomarna leder in i framtiden??

Manipulerade bilder, vill vi inte ha?? Men är det hela sanningen?? Vi ”gamlingar” ser bilder som dokument!! –sanningen och inget annat. Ungdomen ser något annat!! –något roligt, en vision??

Det är bäst att jag håller fram min ståndpunkt, absolut ingen manipulation av reportage bilder!! Naturbilder ser jag som dokumentära illustrationer och de skall inte manipuleras, vi har sett alvarliga avvikelser från detta, tyvärr!! Även amatörbilder av typen gatufotografi ser jag som dokumentär fotografi av urban miljö!! –att manipulera dessa vore oärligt??

Om vi i stället skall se fotografi som en konstart?? –så kan jag tänka mig att förändringar i bilden kan vara ok, även reklamfotografi tycker jag att förändringar är ok?? I dessa bildformer vet vi redan manipulation är legio!!

När jag senast besökte några av våra barnbarn så var den vanligaste leksaken ”paddor”?? –ja, vi gav dem dessa kraftfulla datorer?? –för vi tror att det är ett oundvikligt  verktyg i framtiden. De spelade mest spel på dessa datorplattor, men eftersom dessa ”paddor” också är kameror så tog de bilder och lekte med dessa. De övertalade mig att installera en ”app” (vad det nu är??) kallad ”HD Kamera”. Det visade sig vara en programvara för att fotografera med. Till kameradelen hörande en enkel ”foto-shop”, med den kunde man verkligen förändra bilden man tagit! De tog en bild av mig och, ja, här är den!

Jag vill framhålla att jag inte är mexikan, och jag har aldrig rökt. Jag bär ytterst sällan slips eller fluga så bilden är inte dokumentär!!

Ungdomarna verkar vara mer öppna för att använda bildmanipulation!! –än jag är.

Inlagt 2013-04-05 07:05 | Läst 5767 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
hahhahhah du är rolig du Bob =)
peter
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 07:41
Hej,
Ja dessa ungdomar, ingen respekt alls.
Ha det bra
Bob
Ungdomarna manipulerar nog inte, inte i sina egna ögon i alla fall, de skapar, som när vi kunde klippa ut bilder ur tidningar och klistra ihop till collage, eller för den delen, rita mustascher på gubbar. Alla tider har sina hjälpmedel.

Har du dubbla glasögon? Ser ut att vara ett par sådana som man tittade på tvåfärgade 3D-bilder med.
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 07:47
Hej Jan-Olof,
Du har säkert rätt. Behovet av skapande i bild är vikitg och intressant. Det är också roligt. Barnen tycke det var så kul att manipulera "moppa". De tyckte nog att jag behövde se tillvaron mera 3D, ty till vardags har jag bara enkeklglas.
Ha en bra fredag
Bob
Färgglad trevlig farbror ser det ut som!
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 11:51
Hej Dan,
Jag tror skenet bedrar.
Ha det bra
Bob
Kanske detta blir din nya profilbild??
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 11:53
Hej Rolf,
Jag vet inte om jag vågar byta avatar
Ha det bra
Bob
hi hi nu har något barnbarn förlängt mitt liv för ett gott skratt fick jag allt.

Så tuff bild hoppas de lägger ut den och berättar som sanningen är att de har en tuff mor/farfar (vilket?) för det är de klart helt stolta över.

Inte många som kan berätta sanna historier om allt som verkligen hänt. Du har varit på så många ställen med så mycket äventyr så jag undrar om du hinner berätta allt för dem och för oss som läser dina bloggar.

En solskensblogg denna härliga soliga morgon där jag haft dess strålar i min säng.
Dags för meditationen.
Gun-Inger som önskar er skön solig dag.
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 11:56
Hej,
Bra att du fick ett skratt.
Till de här två fotograferna är jag "moppa".
Nä hela storyn lär inte komma ut.
Idag blir det nog sol när kungen kommer.
Ha en solig dag
Bob
Gun-Inger Arvidsson 2013-04-05 21:21
Det blev sol men den var så stark så inte lätt ta bilder men några blev det.
GIA
Så härligt;o)
/Synnöve
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 11:57
Hej,
Ja jag vet inte?
Ha det fint
Bob
Apropå profilbild, jag har läst din blogg ganska länge nu, jag gillar den, trots ditt skiljeteckensmissbruk, du har ofta roliga texter och bra bilder. Men det var ju det där med profilbild, det var på grund av den jag hittade hit. Varför? Jo på grund av mitt musikintresse och att bilden påminner om en av världens bästa porträtt, nämligen porträttet av Igor Stravinskij (hjälp mig, vad är det nu fotografen heter?). Den bilden som domineras av ett flygellock och staget till detta, längst ner i vänstra hörnet syns Igors nuna. Den svarta trekanten i din bild är alltså ett uppfällt flygellock, och till vänster syns staget till detta. I mina ögon alltså. Se där, ett talande exempel på bildens betydelse!
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 12:03
Tack Ragnar,
Fotografen du tänker på är Arnold Newman och hans fina bild av Igor med flygeln. Det är en mycket välkomponerad bild, som man minns från ungdomen. Den togs 1946. Den är en lysande bild, som lär hur man skall beskära en bild.
Ha det bra
Bob
Är bilden verkligen manipulerad?? HAHAHA!
Javisst, jag håller helt och hållit med Dig!
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 12:04
Hej,
Ungdomen har ingen respekt idag. Slipsfärgen är ju hopplös.
Ha det bra
Bob
Helt i fas med den moderna livsstilen, där det gäller att synas och därmed visa att "jag finns, se på mig!"
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 12:06
Hej,
Stilen är nog lite väl modern för mig. Men skall man flyta in i vardagen så är det väl detta som gäller.
Ha det bra
Bob
Äsch, på vilket sätt menar du att den bilden skulle vara manipulerad??? :)) //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 12:08
Hej,
Jag börjar nog inse detta, det är så här de ser mig.
Ha det bra
Bob
Hahahaha! Tack för dagens leende! =)
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 13:11
Hej,
Väl bekommet.
Ha det fint
Bob