SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#737. Oestetiskt?? –var då?? –jo i Japan!!

Landet med så utpräglad ordning?? –och estetik?? Där trädgården beskärs i varje millimeter?? –där tekoppen designas i full sirlighet, och kan kosta tiotusentals kronor!! –där måste väl allt va ordning??

Visst är det så?? –mycket som tillverkas i Japan är vackert och välformat. Kanske man tycker betydelsen av välform ibland tar för stor plats?? Just detta att tukta och planera varje träd och sten i en park?? --kan ta bort charmen i den naturliga kaos som råder i naturen?? Frukt värderas mer efter form än smak?? –något som vi har svårt för??

Tro nu inte att ordning är det enda som råder i detta kontrollerade samhälle?? –här råder också oordning, skräpighet och fulhet. Jag tänkte att jag skall visa några exempel.

Sendai, Japan.

Fisk. Sendai, Japan. 1994.

Observera den lilla blomdekorationen i den senare bilden. Körsbärsblom har djup symbolik i Japan?? –som livet förgänglighet?? Några av parkerna med blomprakten är verkligen mycket vackra?? –men skönheten kan gladeligen brytas av med tingel-tangel!!

Många av tempel- och parkanläggningarna är vackert strikta och planerade in i detalj?? –men det finns också lekfullt formgivna parker??

Sedan är ju smaken delad ………..

Inlagt 2013-05-05 07:14 | Läst 4349 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Rolig iaktagelse! Man är ju så inlärd att alltid välja det "fina" och välstädade. Men det oordnade och levande kan vara så mycket mer intressant!
Svar från Bob Bovin 2013-05-05 23:17
Hej Ylva,
Du har rätt, jag tycker om oordning. För det berättar något. Som atomernas oordning i kristaller, det berättar om nya ordningar.
Ha det bra
Bob
Vad häftigt med svamparna vore det inte något att ta efter här..jag menar på allvar detta. Däremot är det så det gör ont i själen med allt det krafs som du visar där det är så vackra blommor...körsbärsblommor så sklra... såg fina träd i Kristianstads i fredags..
just nu har jag lite svårt kika på de där fiskarna men gatan är speciell för mina ögon...
Ha gosig måndag på er
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-05-05 23:20
Tack Gun-Inger,
Svampar kan va kul, tänk på svampen i Örebro.
I körsbärsblommen skulle man vilja ha fin ordning, men det har inte japanerna. De fokuserar just på blomman.
Hoppas att ni också får en gosig vecka.
Bob