SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#744. Dyrt?? –så blir det om utseendet skall styra??

Vi vet ju vad som gäller!! –om status?? –känsla?? –och utseende?? –är det viktigaste?? Då rakar priset i höjden!! Det är också viktigt att förpackningen är av yttersta design?? Exklusivt värre skall det va!!

 Det gäller mest i konsumtionssamhället?? –ytan är viktigare än funktionen och hit kan vi väl räkna smaken?? –eller?? Det här gäller nog inte alla länder?? I vårt land kanske de är så att smaken spelar en viktig roll, men man undrar ju?? –för tomaterna smakar just ingenting nuförtiden?? Jag tror man prioriterar skalet numera?? –så transporten jorden runt skall klaras först??

I Japan är det nästan alltid utseendet som gäller om man skall köpa frukt!! De här förpackningarna med jordgubbar kostar 125 kr!! –det vill säga mer än 8 kr per gubbe!!  Men så är de snygga?? Jag köpte en gång ett äpple som kostade 25 kr!! –det smakade ingenting.

Sedan är det en annan sak med nötkött?? –här gäller smaken och behandlingen av djuren?? Skall man köpa Kobe biff då får man lägga upp ”kulor” –för de korna har blivit skrubbade med öl?? Så smakar de också mycket gott??

Biffen nere till höger skulle kost 1750 kr kilot, idag!!

Inlagt 2013-05-12 06:35 | Läst 4321 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Smakar det så kostar det, men inte alltid! =)
Ha det så gott Bob!
Svar från Bob Bovin 2013-05-12 19:38
Hej,
Jo smak kostar. I vårt samhälle.
Ha en bra vecka.
Bob
Japan är väl inte direkt känt för att vara ett billigt land.
Men dom har väl något som är billigt också?
Som i Norge, fisk är ju billigt här.
Vi lever på tonfisk och lax när vi är och jobbar i Norge, har inget intresse av att betala 300kr/kg för dansk fläskfilé! =)
Svar från Bob Bovin 2013-05-12 19:41
Hej,
Japan är dyrt, numera. För trettio år sedan var elektronik billigt.
I Norge är det dyrt, men de har ju så mycket pengar så det har väl drivit upp priserna.
Ha det bra
Bob
Snyggt måste det vara och det är det verkligen på dina bilder till och med köttet kan jag titta på...har svårt för det annars när det är rått...
men min kompis som jag träffade i Lund har en gång arbetat med fruktdisk och det var ytterst viktigt att lägga så färg och form ser lockande ut...
vet hon fick något pris en gång för hon kunde just detta.
Hälsningar
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-05-17 07:35
God Morgon,
Din kompis gjorde säkert ett viktigt jobb. Vi bör äta mer grönsaker och inte kött. Jag är ju uppvuxen med en Konsumföreståndare så jag har sett jobbet med form och frukt.
Ha en fin fredag
Bob