SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#276. Isbjörnar med ”fighting spirit”!! –det gäller att nypa till!!

Det är mycket ovanligt att se isbjörnen slåss! Den är isviddernas ensamma vandrare, som undviker konfrontation. Det enda man slåss om är honor. Men man måste öva sig! –då och då!

Svalbard är den enda platsen på jorden där det finns goda chanser att se isbjörnar i riktigt vilt tillstånd. Norr Kanada kring Churchill, ger också goda möjligheter för isbjörnsfotografering. Här är dock björnarna nära staden och  man åker i stora bussar ut till isbjörnarna. Söder om finns dock en plats där honorna föder ungar och i mars kan man fotografera när de kommer ut ur lyan. Norra Alaska utgör också en möjlighet för isbjörnsstudier. Norra Grönland är oerhört vackert men svårtillgängligt, så att fotografera isbjörn här är svårt. Norra Ryssland är likaledes besvärligt att nå för fotografering av isbjörn.

Bara vid ett tillfälle har jag sett två isbjörnar fightas med varandra. Det var ute i drivisen nordost om Svalbard. Två ungbjörnar nafsade och bultade till varandra på ett närmast vänskapligt maner. Här nedan ser du en serie bilder av just den här träningsmatchen.

Kamera: Canon 1D III, EF 100-400/4,5-5,6 L IS

Inlagt 2012-01-30 07:10 | Läst 10635 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
God morgon Bob!

Tack för en mycket intressant beskrivning av isbjörnar och var man kan fotografera dem.
Efter att ha sett dina spännande och vackra bilder på djurens konung blir man än mer inspirerad att någon gång få uppleva detta fantastiska djur i sitt rätta element.

Varmt Tack igen för inlägget /Lasse
God Morgon Lasse!
Tack så mycke! Det är ett ståtligt djur väl värt att besöka. Svalbard är ju en del av den arktiska norden och kan man skall besöka det någon gång.
Mvh
Bob
Hej Bob! Härliga bilder,mätta och belåtna ......
mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-01-30 09:42
Tack Rolf!
Du har helt rätt de är välmående, mätta av säl. De kommer från ett skrovmål lite längre bort. Å då behöver man ju lite motion.
Mvh
Bob
Bob, det är nog dags att börja lägga undan till en resa mot Svalbord......
Fantastiskt fina bilder och trevlig text
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-01-30 16:42
Hej Rolf!
Svalbard är ett måste om man skall förstå Norden!
Tack, man kan inte misslyckas där uppe.
Ha det bra.
Bob