SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#79. Vad blir det kvar efter oss!! –eller vilka fossil blir kvar efter vår tid??

Vad lämnar vår civilisation efter sig!!?? –ja, inte på kort sikt!! – utan på lång sikt?? – eller vad hittar en intelligent varelse (IV) som fossil efter oss om 600 miljoner år?? Det är ju inte intressant?? --för människan finns ju int då!! Jo det är intressant!! –vi snackar verklig arkivbeständighet!! -- mot nästan all påverkan!!  –utom bergskedjeveckning!! –för då är det kört även för fossil!!

Det som skall bli kvar efter oss måste hamna i någon som omsluter det snabbt!! --och hindrar all påverkan genom  korrosion och vittring. En bra start är att bli inbäddad i asfalt!! Var sker det??

Jo,  i New York?? --är det mjuk asfalt på sommaren!! --och folk tappar massor på och i asfalten!! Kollar man noga så kan det se ut så här!!

New York 2007. Canon 20D, L IS 24-105/4

New York 2007. Canon 20D, L IS 24-105/4

Många av de föremålen som trampas ned i asfalten är goda kandidater till att bli fossil??!! Någon gång om så där kanske några hundra miljoner år!! -- kommer IV att hittar de här föremålen!! --och undrar vad de kunde vara för något?? IV och hans kompisar har mycket fragmenterad kunskap?? --om vad vi var för ena?? --som levde här med den höga koldioxidhalten i atmosfären?? De kanske andas en helt annan gas!! -- för att leva. En sak vet vi i alla fall!! --IV kommer att var uppbyggd från samma periodiska system som vi!! Atomavstånden kommer att vara de samma!! --och kanske kommer deras hjärna vara stor som våran?? --alltså ett evolutionsmisstag igen!!

Vill du se mer bilder från New York, kan de låna min e-bok gratis på biblioteket.

Den heter :

Vårt skräp - framtidens fossil. Föremål i New Yorks smältdegel , ISBN13:9789197800525

Inlagt 2011-06-18 06:50 | Läst 5683 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
För många år sedan såg jag ett tv-program om en förmodad utgrävning i framtiden av vår tid. Det var både intressant och roande att se och höra "arkeologernas/vetenskapsmännens" spekulationer kring fynden. Särskilt minns jag hur roligt spekulationerna gick runt fyndet "plåtlådan" där man fann människorester (bilar).
Svar från Bob Bovin 2011-06-18 10:26
Ja det skullle va kul å va med när de hittar våra rester! En hel bil som fossil har låg sannolik att bevaras, men delar den. Motorn t ex eller ratten, en solsymbol?
Den här frågan kanske så småningom hamnar på politikernas bord. Vem vill inte bli odödlig? Vi borde kanske kapsla in annat än kärnavfall för långtidsförvaring :-).
Svar från Bob Bovin 2011-06-18 10:27
Ja nämn inte det för någon politiker. De är alla odödliga!