SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#791. Sådan skönhet i parken!! –det vill vi se mer av!!

Vilken skönhet?? Fantastiska färger och former?? I en underbart lugn omgivning.     Så härligt att vara plåtande i denna miljö?? –det kan bara ses här!! –idag?? –det jag fångade!!

Det är så avkopplande att vandra runt i Botan i Lund!! Färgerna är som mest prunkande nu. Trädgårdsarbetarna gör ett fint arbete att framhålla växtligheten i sin rätta överflödiga prakt!!

Fröjden är att det café som funnits länge i Botan nu är moderniserat och man kan nu köpa en smaklig ”latte”!! Så efter en god kopp kunde man ströva runt och plåta?? Här kommer en del av prakten!! Fångat med OM-D och Lumix G 14/2,5.

Inlagt 2013-06-28 07:11 | Läst 9737 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag verkligen, vilka skönheter! Fina färger och fin skärpa!
Naturen har skapat den perfekta formen som kan ses i bild nr 2, 4 och 6 som kallas "Fibonacci numbers" inom begreppet "The divine proportion".
Gyllene snittet är en annan typ av "The Divine proportion".
Hälsningar
Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2013-06-28 10:30
Hej Wolfgang,
Fibonacci talen är roliga och vanliga i naturen. Vanligast är femtalighet som man ser i bild 6. Bild 2 har sannolikt samma symmetri som solrosens spiralmönster, med taligheten 21. Jag är mera tveksam med den blå blomman, som jag tror har 6-talighet. Detta är en symmetri som är vanlig i naturen, t ex i bergkristallen. Det är en symmetri som kan fylla rymden.
Fibonacci talföljden 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ....... där ett tal är lika med summan av de två tidigare .........
är mycket intressant vetenskapligt sett, eftersom de ingår i de så kallade kvasikristallerna. Upptäckaren fick nyligen Nobelpriset i kemi. Jag har själv studerat kvasikristallerna i elektronmikroskopet i många år.
Fibonacci talserien är märklig då den ger upphov till diffraktionsmönster. D v s periodiska mönster i den inversa (reciproka) rymden.
Ha en fin dag
Bob
Wolfgang 2013-06-28 12:09
Tack för tilläggsupplysningen! Det är en spännande matematik på den högre nivån.