SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#793. Fåglum?? –vilken cyklist!! Etta i Girot!! --å trea i Touren!!

Så här i cykelsportens tid av högtid?? –ja, Tour de France har ju startat!! Kan det  vara tid att påminna ungdomarna?? –att vårt land haft en stor cyklist!! –Gösta Fåglum!!

Idag är ju inte Sverige något stort cykelland?? –om vi tänker på internationell landsvägscykel. Vi har bra mountainbike cyklister och vi har en världsartist i triatlon!! –vår Lisa Norden. Faktiskt är att våra flickor visar framhjulet bättre än killarna. Vi behöver bara tänka Emma Johansson som tillhör toppen bland proffsen.

Det är en annan fråga när vi kommer in på motionscykel, kanske det viktigaste?? –där är vi ett breddland? Kolla upp det kommande Vasaloppet på cykel, eller Vätternrundan!!

Störst av alla svenska cyklister är Gösta Fåglum (i början Pettersson)!! –å det är omöjligt att räkna upp alla hans segrar!! –men ta en koll här?? Då ser man att han totalsegrade i Giro d’Italia 1971!! –och var trea totalt i Touren 1970!! –Eddy Merckx vann!!

Jag plåtade många lopp med Gösta, på sextiotalet!! --å en bland de första bilderna är från Stafett-SM för klubblag på Gälleråsens motorbana, året var 1960. Banan var platt och det blev en stor klungspurt!! Spurten knep Hans Ekman, från CK Albanao, –och Sten Söderlund från Hammarby blev tvåa. Märkligt nog slog de här ungtupparna mästerspurtaren Ove Adamsson!! –som blev trea. På fjärde plats kom Vårgårda CK, med Gösta Fåglum?? Vid prisutdelningen tittade inte Gösta mot priset?? –en liten glasvas (kolla inskriptionen)!! Han kollade på de andra lagens priser??

Gösta var inte så glad i att förlora.

Gösta vann många lopp här i Sverige?? –bland alla kan jag nämna det internationella loppet Annundsloppet i Västerås, året var 1963!!

Här drar Bart Zoet, Olympisk mästare i lagtempo och holländare, före vår Ökenkung Göran Karlsson, och Kjell Rodian som var dansk silvermedaljör med vid linje OS. Fyra är Gösta, som gick loss och vann överlägset.

Inlagt 2013-06-30 06:11 | Läst 9855 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kul att du fick uppleva Anundshög 1963 själv flyttade jag till Västerås 1965. Gösta, Erik och Thomas följde jag för det mesta från Sollerön och Gesunda där jag tillbringade sommarloven år efter år. Fanns det inte en fjärde broder som var med?
Svar från Bob Bovin 2013-06-30 20:31
Hej,
Det fanns en broder Sture också. Alla fyra bröderna var framgångsrika. De körde också lagtempo, och blev OS silvermedaljörer och världsmästare.
Solleröloppet är klassiskt. Det måste varit fint å se flera år.
Ha det bra
Bob
Fin bild på Gosta! ;)
Och som jag tidigare sagt, jag har tränat med Gosta!
Och det kan man se på flera sätt! ;)
/Bengan

Ps. Och kolla sadeln som skymtar, de e en riktig racersadel! :)
Svar från Bob Bovin 2013-07-01 11:59
Tack Bengt,
Jag hade en kompis som körde mot Gösta och det var inte nådigt.
Ja det är en riktig sadel. Den skulle gå på kändisauktion.
Ha en fin sommardag
Bob