SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#337. Krokodiler i floden vid Cairns!! –men myggmedlet funkade!!

Krokodiler är farliga!! Vissa äter människor!! –men frågan är om inte mygg är farligare!! Speciellt malariamyggan!! I Australien har man medel mot mygg det vill jag lova!! Krokodiler är värre??

Vi hade kommit fram till ”The Daintree Ferry” som tar bilar över till andra sidan av Daintree River. Det var tryckande hett och hela familjen svettades i hyrbilen. Vi skulle försöka hitta en tur längs floden så man kunde få syn på krokodiler?? Mycket riktigt en gammal skylt varnade för bestarna!!

Färja över Daintree River, norr om Cairns.

När man gick ur bilen ned till båten anföll myggen!! –stora och feta som i Stockholms skärgård. Väl i båten så fick vi dock myggmedel av föraren!! Det var dunder det, myggen gav sig av på momangen!! –dödligt farligt för mygg och troligen dödligt farligt för människor?? Vi köpte med oss en flaska till Mellansveriges skogsmygg. Lika effektivt här!!

Den tropiska skogen här är imponerande!! –med märkliga markrötter i den mycket leriga marken.

Tropisk skog nära floden Daintree River.

Djurlivet är rikt och har man mod att kliva runt i den tropiska myllan kan man hitta många fina objekt??

Jag tycker jag sett den i Hyttan också??

Den vita ibisen?? --står stolt vid stranden inte alls rädd för de urtida monstren som ligger och smälter födan i flodkanten.

På stolta styltor bland mangroveskott??

Kan man inte få va i fred!! –magen ä full!!

Krokodilerna utgör en fara i floderna och i mynningen av dessa och man är mycket försiktig att sätta foten i vattnet!! Varje år dör några av krokodilanfall. Det finns dock värre faror?? –hajar säger du!! –jo, jo men box jellyfish (Chironex fleckeri ) är värre. Denna manet behöver bara sätta en tråd på din hud och det är kanske slut i chock!! Så det är badförbud på stränderna utanför Cairns!! Det händer att dessa kubiska maneter dyker upp ända nere i Brisbane!!

Inlagt 2012-03-31 06:59 | Läst 9957 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Satt en gång på ett fartyg uppe i Svalbard och diskuterade just, vilket djur som var farligast i världen. Vi kom efter mycket dividerande om flodhäst, myggor, isbjörnar och krokodiler fram till att det var människan.
Fast myggan låg också högt upp på listan.
Spännande rötter i den där skogen, ser ut som ormar som slingrar sig fram och är på väg upp i trädet.
Svar från Bob Bovin 2012-03-31 09:19
Hej!
Även elefanten dödar många på natten. Det är nog mygg och människor man skall undvika.
Tack för din kommentar.
Mvh
Bob
Cairns via Cape Tribulation 1986
Du fick mig att tänka tillbaka några år vilket häftigt ställe detta var.
Kul med lite bilder från detta område.
Mvh
Stefan
Svar från Bob Bovin 2012-03-31 11:50
Tack Stefan!
Det är ett intressant område, väl värt att besöka om man har vägarna förbi.
Mvh
Bob
När vi var i Broome så hörde vi av busschauffören om brandmannen som hade råkat ut för en jellyfish - 6 månader på sjukhus och han var ändå i fysisk toppkondition! Ett råd är att inte bada innanför revet. Då klarar man sig också ifrån krokodilerna. I Port Douglas och kanske även Cairns går man inte gärna på stranden, åtminstone inte på platser där man inte har uppsikt.

Här i Adelaide så är det mest hajar - white pointers (stora som herrgårdsvagnar) - som oroar folk, men det är ganska ovanligt att nån blir uppäten - i dotterns klass är det bara en som inte har sin pappa kvar! Annars är ormar lite jobbiga - 9 av världens 10 giftigaste finns här, men jag har bara sett en giftorm en gång ute i naturen under 10 år här. Blir man biten så har man minst en timme på sig att uppsöka sjukhus - kom ihåg att inte tvätta bettytan så personalen kan ge rätt serum. Jag hörde nyss om en som körde åkgräsklippare i högt gräs, han rensade klippet och kände nog inget - men det var en brownsnake och på morgonen var han död.

Rör man sig i tropiska områden i Australien kan jag hålla med om att myggor är ett problem; inte malaria men det finns virussjukdomar som Ross river virus och några andra virusar som sprids via myggor, men åter igen så är det väldigt ovanligt - eller som folk säger här you would be extremely unlucky!!!

Ha de'
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-03-31 18:21
Hej Johan!
Ett varmt tack till den utförliga och kompletterande informationen om hur farligt det är att leva i det underbara landet Australien!!
Längtar tillbaka varje dag!
Ha det bra!
Bob