** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#374. En byggnad att bo i?? –en osäker utveckling?? –eller att leva i en illusion??

Ett hus att bo är grunden till all trygghet!! –men det är inte längre en säker trygghet?? Vart vänder man sig då?? –ett sätt är att böja leva i en illusion!! Se bakåt och tro att det fortfarande gäller som norm!!

Det här kan man se tydligast i USA!! –där dagens romantisering av den gamla goda tiden leder till att man i många stycken lever i en illusion eller drömtillvaro som inte gäller längre!! Se hur indianerna levde som nomader efter vad som naturen bjöd för stunden. Men de levde också i hus högt uppe i bergsväggen!! –för att känna trygghet från fiender. Det gav en säkerhet för familjen!! Sinagua folket byggde femvåningshus inne i bergsskrevorna.

Montezuma Castle, Arizona. Beboddes för 1000 år sedan av Sinagua folket

Idag finns ingen trygghet i att bygga högt i det högteknologiska samhället. Vi behöver bara tänka på hus 9/11, som skakade om USA och hela världen. Tryggheten själv i en koncentration av människor raserades på några minuter av kontrollerade galningar!!

Ground Zero, New York 2007.

När tryggheten falnar är det lättast att fly in i den gamla goda tiden?? –vilket jag tror många i USA gör. Omhulda en och romantisera omkring det liv som levdes då!!

Pang och pang på Universal studio, 1979.

Varför tror du det finns så många cowboy filmer producerade i USA?? –jo flykten in i illusionen.

Verkligheten var naturligtvis något helt annat även en gång i tiden. Detta finns dokumenterat i t ex gruvstaden Tombstone, Arizona.

Här pangades det i verkligheten. Ett slags 9/11 i liten skala, men med våld varje dag.

Kyrkogården i Tombstone.

Så var man än söker tryggheten så ruvar våldet kring knuten.

Inlagt 2012-05-07 07:32 | Läst 3432 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Skön inlägg Bovin!! Vi kan inte fly någonstans!! Man är inte säker någonstans egentligen. Man ska aldrig underskatta det :) För den som verkligen vill kan nå stället.. Frågan är, är man mer trygg ute i naturen mitt i djungeln med eld + skydd mot vilda djur? ingen människa finns där?
Svar från Bob Bovin 2012-05-07 08:30
Tack Mikael!
Tillvaron kommer alltid att vara osäker. Förstår inte att vi tror något annat.
Ha det bra
Bob
Du drabbades inte av Montezumas hämnd? Var själv där 2001 men det var så varmt så vi mäktade bara med ett väldigt kort besök. Gillar verkligen dina resebetraktelser, speciellt dom från USA!
Hälsn
Kjell
Svar från Bob Bovin 2012-05-08 07:44
Hej Kjell!
Varmt är det i denna dal. Någon hämnd såg jag inte till. Jag tycker mycke om AZ.
Ha det bra
Bob