SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#400. Ingo!! --Lill-Babs!! –superkändisar!!

Kändisdyrkan i kubik!!  Känd över hela världen?? –INGO!! Känd i hela Sverige?? –LILL-BABS!! Dagens värld är totalt färgad av kändisdyrkan!! –varenda tidning måste varje dag behandla kändisarna??

Sällan korsar man vägen med en kändis?? –men då och då dyker de upp!! Ett sådant tillfälle var karnevalen i Lund 1982. På den tiden fanns inte internet och kändisarna lockades till stora arrangemang!! –typ en karneval.

På den tiden som nu, var motionslopp ganska vanliga och en viktig inkomstkälla för små idrottsföreningar, som IFK Lund. Vår familj var aktiva i IFK på alla nivåer på den tiden och hjälpte till vid tävlingar. Det här året gick Karnevalsloppet samtidigt med Karnevalen som namnet anger. Den stora nationalidolen Ingemar Johansson, ni vet han som var bäst i världen att smälla till motståndaren på käften så han föll pladask. Han hade ju den 26 juni 1959 fällt Floyd Patterson i Yankee Stadium i New York. En gång champ alltid champ!!

Bara som ett sidospår så hoppas jag att alla har sett att det kommer ut en bok om SE-fotograferna på Brutus Östling förlag: ”Vad dom fick se!” av Lars Fahlén. En absolut måste bok för mig. SE-fotografen Len Waernberg var INGO´s hovfotograf och en av mina favoritfotografer. Han flyttade till Lund och blev reklam-filmare. Jag hörde ett föredrag av honom på Akademiska Föreningen någon gång efter 1967.

Jag fick glädjen att fotografera INGO 1982, när jag var plåtare åt IFK Lund. INGO fick lite betalt för att springa långlopp på den tiden. Han hade ju en stor kagge, men han slutförde bl a Stockholms maraton och halvmaran i Lund. En fantastisk idrottsman!!

Ingo intervjuas av Ingvar Ernblad efter loppet i Lund 1982.

På samma karneval var det uppträdande av kändis på stora scenen. En eftermiddag var det Lill-Babs som underhöll med sin sprittande sång. Ett yrväder som gjorde sig bra bland alla ”karnevalare”. Hon är väl inte känd utanför våran ankdam, men här är hon superkändis.

Lill-Babs karnevalssjunger i Lund 1982.

Inlagt 2012-06-02 07:09 | Läst 12399 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Idag är det Stockholms Marathon. 1984 sprang Ingemar Johansson Stockholms Marathon. Även jag. Första milen sprang jag strax efter honom och frotterade mig i applåderna som gällde honom. Han var kraftig, men rörde sig med lätta steg.
Jag kommer ihåg hans kommentar efter Vasaloppet som han genomförde på ungefär 10 timmar.
Reporterna frågade honom vad han tänkte på, när vinnaren behövde bara 4 timmar i jämförelse med hans 10.
Snabbt kom Ingos svar: "4 timmar? Då var jag inte ens trött!"

Trevlig helg!
Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2012-06-02 10:41
Tack Wolfgang!
Härlig kommentar! Ingemar var en slagfärdig Göteborgare. Han måste ha varit ett fysiskt praktexemplar. Han hade ofta ett fint skratt eller leende som på bilden.
Ha det bra
Bob