SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#419. Är gatufotografen fotokulturens poet?? –fattig men lycklig!! –eller man måste inte ha Leica M!!

Få!! –om någon?? --blir rik på att blir gatufotograf!! Ytterst få kan försörja sig på att dokumentera gatulivet i vår värld!! Några blir kända och kan leva på workshops?? Det är dock kul!! –som poesi med kamera!!

Mike Johnston, som driver bloggen  ”The Online Photography”, tar upp den här frågan?? –han jämför fotografen med att vara en författare?? Då skulle gatufotografi vara poesi!! Han påpekar också att det är mycket få som kan leva på gatufotografi?? –och förordar att man skall driva det som en hobby.

Det är en trevlig hobby att ge sig tid att strosa omkring och fånga ögonblick i en ny miljö eller en gammal. Ingen stress med att man måste skopa pengar varje dag för att få bröd på bordet. Mike framhåller att det är bättre att behålla sin profession?? –vad den nu än är och ge sig tid till gatufotografi.

London Festival of Photography pågår ju just nu och i denna kavalkad av gatufotografer finns mycket roliga bilder!! Det är inspirerande att se andra fotografers bilder men allra roligast är att ta egna bilder!!

Det är en bra hobby!! --för du behöver inte ha en Leica M!! –även om det ger en status av att vara seriös!! Det finns dock flera mycket billiga och ändå kapable kameror du kan använda. Själv tar jag en kamera jag tycker om för dagen. Helst vill jag ha en liten, lätt och med ett objektiv som ligger vid en brännvidd av ungefär 28mm (sett med gammal småbildsfilm). Så igår och förrgår tog jag de här bilderna i Lund med en Olympus E-PL1 + Lumix 14/2,5!!

Inlagt 2012-06-21 07:08 | Läst 3769 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob! Härligt när man kan ha den inställning som du har!!!!
Jag tittade i mina lådor och till min överraskning låg den där Kodak DC260 min första digitalkameran....
och det var status på den tiden....
Bra bilder från Lund...
mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-06-21 19:56
Tack Rolf!
Man kan hitta de underligaste saker i lådorna. Du va tidigt ute att använda digitalt, alla heder.
Ha en bra midsommar
Bob