SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#848. Fashion week?? –knappast i Lund??

Sensommarmodet?? –borde komma nu?? –nu när det är modevecka. Det har inte riktigt slagit genom i universitetsstaden?? –den på vischan?? –eller är det akademisk frihet??

Det man slås av när man besöker ett hyfsat universitet i USA?? –är att professorer och elever är mycket enkelt klädda. Ofta iförda jeans och en skjorta?? Det gäller dock inte ”the red tape”?? –ty de som vänder papper måste vara strikt klädda i slips och kostym!! I de sydligare staterna med varmt klimat kan man till och med se professorer i shorts!!

Eftersom det lilla avlånga landet?? --där vi bor, strävar efter att efterlikna det stora landet i väst?? –så har vi anammat detta klädmode?? –i stort i vårt akademiska klädmode?? Vi har till och med drivit det lite längre?? –här kan man träffa en högt ansett forskare?? --med anslag i 100-miljoners klassen?? –iförd shorts och t-shirt?? –även när gäster eller TV kommer på besök!!

Så det betyder att modeveckor har mycke lite inflytande på hur klädseln är i denna lantliga håla?? Nu har personerna på de kommande bilderna inget med detta att göra?? –utan det är en ren slumpa att de fastnat på min sensor under ett fotoflanerande.

Lund anno 2013-08-19. OM-D med Lumix 14/2,5.

Inlagt 2013-08-24 07:24 | Läst 3365 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det finns, välklädda män och kvinnor i Lund också.... jag vet det.... :) Det finns ju en "skröna" om när NK fanns i Malmö. De anställda fick order om att uppträda vänligt även, om någon person ansågs anskrämligt klädd!! Ty det kunde ju vara en professor från Lund... :) Sant eller inte... I Hufvudstaden är det snart Fashionweek... Ska kolla en sväng i garderoben... :)) Modig Modehälsning //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-08-24 15:44
Hej Peter,
Du har rätt, i Lund finns det mycket välklädda män, som Sten Broman.
Ja här har vi ingen mode vecka.
Ha en modig klädsel
Bob
Ha ha - jag tror det har gått mode i att se schavig ut på Universitet i Sverige. Men skulle tro det är olika på olika institutioner.
Professorer kan se schaviga ut även om de har dyr märkeskostym.
Säger som Peter - det finns faktiskt välklädda i Lund också :)
Kul reflektion!
Med hälsning Birgitta
Svar från Bob Bovin 2013-08-24 15:47
Hej,
Det finns naturligtvis variationer å olika institutioner. En profet i t ex geologi eller ekonomi skulle kunna tillhöra olika klädkulturer.
Jo jag har träffat välklädda akademiker.
Ha en fin dag
Bob
Jag tycker att det är märkligt att till exempel fotbollstränare för landslagen nuförtiden klär sig i slips och kostym och ibland till och med väst. De tycker nog att de svävar ovanför spelarna.
När det gäller ovanstående bilder, så undrar jag vad personerna i bild 1 och 3 skulle tycka för att se sig på nätet.
Trevlig helg!
Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2013-08-24 15:53
Hej,
Man skulle kunna tro att det är frågan om lönens storlek. Men det håller inte heller.
Vad gäller tredje bilden tror jag inte det är några större problem. De gossarna har gått klädda så länge och nog medvetna om sin stil.
Första bilden kan ju va lite känslig, kvinnor vill ju ofta va till sin fördel på bild. Å andra sidan är vi på allmän plats. Man visa sig offentligt där i sina kläder.
Trevlig helg
Bob
Wolfgang 2013-08-24 18:07
Det har Du rätt i.
Hi hi vad mysigt att du tar upp detta mode som det blivit nu när nästan de flesta människor sväller o sväller..jag har tänkt många gånger på detta att den där tunna stickade tröjan måste ha blivit ett mode i sig för herrar med ölmage..även en del kvinnor har börjat med detta också...dina herrar har skjortor så de tillhör inte den grupp jag tänker på...
kul serie med den smale mannen i mitten som verkligen har en käck stil när han far fram till mångas förfäran..gäller hoppa undan när de kommer i full fart.
himla kul var denna blogg
tycker
en som nu är hungrig
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-08-27 19:55
Tack Gun-Inger,
Det gläder mig att detta roar dig.
Ta en knäckemacka med grönsaker och ost.
Ha en fin kväll
Bob
Gun-Inger Arvidsson 2013-08-27 22:38
Precis vad jag har gjort för jag är glutenintolerant och knäckebröd finns det gott om utan mjöl. Ost är det jag gillar bäst av allt som skall vara på mackan.
gia