SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#447. 30 grader ute å så kommer tomten?? –som konduktör i spårvagnen!! –så har de det där …..

Dä här är ett knepigt ställe!! –det är precis motsatt till hur vi har det här!! --i den regniga nord!! Underbara sandstränder!! –grönska och trevlig miljö!! Härlig öl och en bitsk humor!! –där trivs man!!

Assistent Ninni och jag hade firat jul på hotellet!! --och tänkte att vi skulle ta en tur ut till havet på morgonen!! --det var underbart väder med nästan 30 grader i solen. Vi hade sett att det gick en spårvagn till stranden inte långt från vårt hotell!! –ett riktigt kanonhotell!! Vi var ute på en resa!! –barnfri!!  --i ett land som är totalt olikt vårt och vi hade kommit till en av de sydliga städerna. Vi visste sedan förut att invånarna är lite annorlunda?? –men vi väntade oss inte detta??

Väl inne i spårvagnen så var inte konduktören rikt så utsmyckad som vi väntade oss?? –men han var mycket trevlig och sålde biljetter till oss. Efter en kort tur kom vi ned till havet?? –oändliga sandstränder. Men underligt nog så var invånarna inte i havet utan tog det lugnt på ett annat sätt?? –inte helt oväntat??

Staden vi besökte är mycket trevlig?? –den heter Adelaide!! –och skall du besöka en stad så skall du alltid gå till dess saluhall!! –så gjorde vi även i denna staden och tog en kaffe med macka!!

Annars var det bara att inta vilken uteservering som helst, det var ett nöje att äta ute i solen!!

Inlagt 2012-07-19 07:11 | Läst 4775 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härliga bilder Bob! =)
Ha det gott!
Svar från Bob Bovin 2012-07-19 09:00
Tack Heléne!
De är lyckligt lottade på andra sidan. Men idag skiner solen i Riddarhyttan och det är en härlig sommardag. Två gröngölingar flög just förbi.
Ha det fint
Bob
Du "gjorde" nog stan (den är inte så stor) - i bergen bakom finns det fina backar att cylka runt bland - och många byar och vindistrikt (som Barossa och McLaren Vale).

En hel del är förändrat sen du var här - spårvagnarna är inte så museala längre (de har t.o.m. AC) - men Central Market och hotellet finns kvar.

Luften är torr så 30 grader är komforttemperatur och folk här solar inte p.g.a. dubbla svenska UV nivån - det är först temperaturer på över 40 som driver folk ut på stranden och framför allt ut i vattnet.

Men nu är det vinter och 13 grader ute - arbetsdagen är slut och jag skall cykla de 10 km hem.

Ha de'
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-07-19 12:46
Hej Johan!
Det är ett fint ställe som kan rekommenderas till alla som kommer till Australien.
Det går nog att bada också.
Ha det bra
Bob
Antipodian 2012-07-19 13:40
Ja, det går att bada här - just nu mitt i vintern är vattentemperaturen cirka 12 grader och på vintern är det oberoende av djupet: http://www.bom.gov.au/products/IDY00005.shtml