SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#451. Fotoflanör i kransorten!! –eller handlarens betydelse!!

Fotoflanören dokumenterar ju det urbana livet!! –så frågan är om man kan vara fotoflanör i en kransort?? –med bara sådär 700 pers?? –jo men visst!! –det kan man om man inte bryr sig om regler!!

I centrum för ett litet samhälle kan det finnas en handlare om man har tur. Riddarhyttan har den fattbara fördelen av att ha en handlare som driver den gamla Konsumbutiken, som fanns innan!! –i det en gång så blomstrande gruvsamhället. Han har inte haft tid att byta ut juldekorationerna än?? –men å andra sidan sätter han ut mat till kundernas hundar?? Skulle andan falla på så kan man få en kopp kaffe!! –gratis och sitta ute på den enkla uteserveringen. För de flesta kunderna är dock butiken en träffpunkt!! --där man språkar med vänner genom bilrutan!! Nu kommer inte alla med bil!! –utan många äldre kommer med sin rullator!! –eller några kommer på cykeln!!

Den lilla kransorten är ju dock nästan totalt beroende av bilen!! –ty järnvägen är sedan länge nedlagd!! –och busshållplatsen står ju inte för några större bekvämligheter!!

Det finns dock en fantastisk fördel med att bo en liten ort nära naturen!! –man kan få en kantarellmacka tillverkad av assistent Ninni!! –med svamparna plockade på den egna skogstomten!!

Inlagt 2012-07-23 07:37 | Läst 4118 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det kanske är så att handlarn är tidigt ute med sin juldekoration, eller så spar han bara tid och har allt uppe hela tiden. Kan vara därför han hinner med att bjuda på kaffe.
Åkte genom små byar i norra Sverige på min semester och överallt såg man hur butiker slagit igen, skolor stod övergivna och byar tynade ut. Fick berättats om en by där de förra året hade 36 elever, nu bara 6 st.
Härligt att se att det finns byar och samhällen med livskraft och livskvalitet.
Svar från Bob Bovin 2012-07-23 10:44
Hej Margareta!
Dekorationer året om, kan va planerat.
Nedläggningen av landsbygden är tragisk. Det är väl en följd av hur vi lever.
HA det bra
Bob
Med hopp de gynnar denna lanthandlare så kan affären finnas kvar ett tag till. Precis som du skriver en mycket viktig plats att få träffas på utbyta några ord sedan låta dagen gå vidare.

Jag tillhör de fotografer som uppskattar just dessa dokumentationer där förändringens vingslag finns.

Nu fick vi sommar
ha det gott (på tal om gott kantareller mums)
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2012-07-24 19:00
Tack Gun-Inger!
Så mycke förändras i denna idyll. Inget kan vara för evigt. Förändringens vind blåser starkt, här i Bergslagen.
Med önskan om en fin sommar
Bob