SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#452. Svinstian som blev en lekstuga?? –för små och stora!!

För nästan 100 år sedan var många anställda vid SJ!! –som fixade tjänstebostäder. Det här huset byggdes 1917!! –å svinstian också?? Då fyllde den sin uppgift?? –å det fanns ett utedass i dess anslutning??

Idag är det andra tider!! --speciellt för SJ!! --ty få har en hushållsgris och det samma gäller utedass. Men husen består, trots många generationer av förändringar. Det hyser nu sin fjärde generation sedan 1950, och är året-runt-stuga för stressade 08or. Svinstian har blivit lekrum för barnen!! --och dasset del av en verkstad, som har fyra generationer av verktyg samlade!! --som i ett hembygdmuseum. Den flitige överbanmästaren som köpte stället på femtiotalet, byggde till ett stort garage. Det blev också en tillbyggnad för en vedbod.

Jag tänkte i min enfald att jag skulle gör en arkitektonisk dokumentation!! --i bild!! --av hur boa ser ut idag. Väggfotografi är ju i tiden?? Panasonic GH2 och Sigma 30/2,8 användes sent på kvällen, för att bli av med skuggorna från den eviga solen!! –denna sommar.

Svinens dörr satt under fönstret.

Inlagt 2012-07-24 07:19 | Läst 7132 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Trevlig, färggrann dokumentation. Skönt också att emellanåt se på bilder utan människor.
Mvh
Wolfgang
Tack Wolfgang!
Det var snällt sagt. Byggnader och föremål kan ge glädje också.
Nu skall vi till Säter.
Ha det bra
Bob