SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#478. Fotoflanörens observationer?? –om bisarra händelser i 08?? –någon grönska??

En del underligheter förkommer i 08?? –varför springer turister omkring med vikingahjälmar?? –varför måste den syrealstrande grönskan kämpa så för att finnas i den Gamla staden??

Den i 08 besökande fotoflanören kan inte annat än undra över varför så mycke måste gå med hast?? –sålunda är rulltrapporna dubbelt så snabbt rullande i jämförelse med de i landsändan?? Det är med tvekan en lantis kan finna plats på de snabba stegen?? –å när man väl kommit ombord så slås man av att lutningen tycks vara mer än 45 grader?? Lantis känner sig vara på väg upp i himlen och kan totalt tappa perspektivet?? Det är kanske meningen??

”Landet utom sig” tjänar idag allt mer pengar från turismen?? –och det yttrar sig i att allt fler underliga produkter finns till salu för besökarna?? De tycks också gå med  på det mesta?? De guider som visar runt turisterna i den Gamla staden stannar alltid vid den runsten som murats in i en husvägg?? Naturligtvis ger det ett utsökt tillfälle att kränga några vikingahjälmar till turisterna så att de kommer i rätt stämning??

Den Gamla staden som ligger i centrum av 08?? –är både vacker, intressant, spännande och skrämmande?? På denna lilla ö finns mycket få grönskande träd?? –några träd finns vid kyrkorna och skolan?? –men jag är säker på att det skulle gå att räkna träden?? Ön är med andra ord mycket tätt bebyggd?? Några träd kämpar dock på?? –så gott de kan?? –inhägnade??

Tillfälliga planteringar i krukor förkommer här och där och några krukor får något av ett patetiskt drag?? –i sin användning??

Det råder ingen tvekan om att den Gamla staden har en betagande charm?? –å det är säkert därför turisterna vallfärdar till denna stadsdel av 08?? –och njuter av maten och friheten!!

Fotoflanören har nu beordrats tillbaka till de sydliga nejderna!! –och kommer att behöva alla tänkbara möjligheter att vila?? –å vidare observera de trakter i syd som har ett liv utan hets och snabba rulltrappor??

Inlagt 2012-08-19 06:58 | Läst 4641 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grönskan du vet det där med ljuset, fotosyntesen osv. Det är trångt i den gamla staden solen når inte ner gamlastadsbor lever i halvmörker och är också ovanligt bleka om man jämför med befolkningen i övrigt.
Vikingahjälmar, det är en stad med gamla anor och det skall firas på något sätt. "Vikingablot"
Med vänlig hälsning
Svar från Bob Bovin 2012-08-19 08:26
Hej,
Det är mörkt, men morgonljuset mellan husen kan va fint. Man ser inte många som sitter och solar.
Plats för träd är ringa.
Är det många vikingar kvar?
Ha det bra
Bob
präntare 2012-08-19 09:30
Varje mycket tidig morron om man är pigg och uppstigen så kan man få se en hord med vikingar, komma vandrande längs västerlånggatan i riktning mot saltsjön, där deras skepp ligger och väntar på att föra dom i västerled. Hörsägen kanske jag skulle tillägga.
Med vänlig hälsning
Svar från Bob Bovin 2012-08-19 11:45
Hej igen!
De måste gå verkligt tyst? Jag sover med öppet fönster mot den gatan, när jag är i 08, och har inte hört dem?
Ha det bra
Bob
Ännu ett härligt inlägg! =)
Svar från Bob Bovin 2012-08-19 08:43
Tack Heléne!
Med glädje, ha en fin söndag!
Bob
Alltid lika trevligt att få ta del av dina skarpsynta observationer! Hälningar/Jan Eric
Svar från Bob Bovin 2012-08-19 10:49
Tack Jan Eric!
Det var trevligt att du kommenterade min text och mina bilder. Jag blir glad hela dagen.
Ha en fin söndag.
Bob
Välkommen hem igen. Trots hets och snabba rulltrappor har du lyckats med många fint beskrivande avbildningar av 08 under ditt besök.
/ pia
Svar från Bob Bovin 2012-08-19 13:22
Tack Pia!
Det är uppmuntrande att någon följer vad man gör där uppe i norr.
Ha det bra
Bob
Jamen, du måste erkänna att Stockholm är grönt, det kan man ju se på dina bilder.
Finfint igen.
Svar från Bob Bovin 2012-08-20 07:15
Tack Stefan!
Jo så är det, övriga Stockholm är mycket grönt. Speciellt Rålis, där jag beskådat småagenternas bouldering.
Ha det bra
Bob