SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#88. Inkallad till rektor?? Nu är det kört!! –inget mer plåtande??

Tonåring!! –med kameran med överallt?? Juniorplåtis på tidningen!! --helg som morgon som kväll?? Kameran med i skolan hela året?? –på rast som lektion!! Så kom chocken!! –inkallad till rektor, för vad?? Knackade rädd på dörren och tänkte, --nu är det slut med plåtandet??

Morgonbön. Vasasskolan, Linköping 1959. Hasselblad 1000F 80/2,8

Rektor var en äldre man och chef för en skola i den nya enhetsskoleformen. Till min stora förvåning var han vänlig och intresserad av vad jag gjorde. Jag berättade om min freelance verksamhet på Östgöten. Han visste jag hade kameran med till skolan och att min klassföreståndare hade givit klartecken. Rektorn hade säkert kollat mina betyg och insett att jag skötte skolan. Han sa att egentligen fick jag inte arbeta, men han skulle se mellan fingrarna!!—eftersom jag skötte skolarbetet och mina föräldrar var positiva!! --och han klappade mig på axeln och önskade mig lycka till som fotograf. Just då var det min övertygelse att bli det!! Föga anar man vad som väntar!!

Inlagt 2011-06-27 08:10 | Läst 10866 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hade du kameran med in på damernas också? ;-)
Svar från Bob Bovin 2011-06-27 15:46
Det är inte damtoaletten! Det är tvättställen för matsalen. Förr i tiden var man hygieniska!
Var du inne på tjejtoan också? DET var väl inte OK?
Svar från Bob Bovin 2011-06-27 15:49
Det var inte ok, jag har bilder från kill-toan där det röktes!
Bilden "Morgonbön", med den typiska prästgesten, ger mig obehagliga, kalla kårar längs ryggraden.
Svar från Bob Bovin 2011-06-27 15:49
Förr i tiden ansåg man att andlig spis kunde förekomma i skolan. Mig veterligen tog jag ingen skada! En präst idag tyckte den var intressant!