SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#495. Sådana sportbilder?? –finns det?? –i dagens press??

Var tog humorn, värmen och action vägen?? –i dagens sportbilder?? De vi ser i tidningarna idag?? –måste det ältas om personalia?? –eller pengarna?? Kan vi inte få se lite överraskande moment??

Idag när tekniken gör det möjligt att fånga ögonblicket!! –det avgörande momentet?? –eller humorn i en situation?? –kan vi då inte få se lite mer av det i pressens bilder??

Sport är ju som livet?? –det behöver roliga stunder?? Det kan man visa på bild så att flera blir glada!! Action är bra!! –det gör oss förundrade?? Humoristiska situationer är bra!! –det ger oss skratt!! Mänsklig värme är bra!! –det ger oss trygghet och allmänmänsklighet!!

Om vi börjar med det senare?? –värme!! När Fåglum kom hem efter sin seger i Giro Italia ordnades det ett uppvisningslopp i Malmö. Innan starten så fick all startande proffs en röd ros!! –och det speglade en enkel uppskattning av framstående cyklisters prestation?? En av deltagarna i loppet var den danska superstjärnan Ole Ritter!! Den här bilden kom inte i tidningen nästa dag?? Kanske den kommit med idag??

Leiva M2 + Summicron 35/2

Action är inte så vanligt att visa idag!! –bara 10% av bilderna i kvällstidningarna innehåller action. I slutet på 50-talet?? –var tidningarna mer intresserade av action!! Ingen TV visade direktsändningar!! –så när FK Norrköping mötte Linköpingsalliansen i en uppvisningsmatch?? –då ville sportredaktionen ha action!! En bild som den här hade då en chans!! Inte idag?? –trots att man kan ana tjuvtittaren över planet??

Hasselblad 1000F + Zeiss Sonnar 250/5,6. OBS tagen från långsidan!!

Det är ändå mer ovanligt idag att man ser bilder i pressen?? –som visar samvaron mellan aktiva och publiken?? En bild som visar hur fint det kan vara att titta på en idrottshändelse!! Nu skall sägas att TV i direktsändning faktiskt visar sådana bilder?? –ett lysande exempel är de stora cykel etapploppen i Europa!! –där man kan se både roliga och deltagande situationer med publik och tävlande?? Det skulle kunna se ut så här?? –som i den här situationen under Bockstensturen i Varberg den gångna helgen. Det är assistent Ninni som fångat det intresserade paret?? --som värmer sig i solstolen!! --medan cyklisterna kämpar förbi!!

Olympus E-PL1 + Lumix 14/2,5

Inlagt 2012-09-05 06:46 | Läst 8525 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vanliga medier är tyvärr väldigt enkelspåriga och publicerar mycket jubel- och medaljbilder. Men det blir snabbt tröttande att se samma bilder gång på gång. Sen finns det en del tidningar och sajter med högre ambition tack och lov.
Svar från Bob Bovin 2012-09-05 11:16
Hej Magnus!
Jag måste missa dessa sajter och tidningar. Jag tittar i Kadens då och då.
Ha det bra
Bob
Hej Bob!
Trevlig igen få se en bild från "Folkungavallen" och det gamla planket som man plankade över när vaktmästaren tittade åt annat håll. Men jag tror att de inte brydde sig.... det var andra tider förr.
Ser att du fick med den "fruktade" centerhalven (nr5) i Linköpingsalliansen, "Säcken" Sandstedt. Han som tittar rakt fram i IFK Norrköping tycker jag är Harry Bild, en underbar spelare som tyvärr gillade glaset för mycket.
Trevliga cykel och fotbolls bilder som jag tycker mycket väl kunde platsa i dagens sportsidor.
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-09-05 11:20
Tack Rolf!
Planket in mot Tinnerbäcksbadet? Jag tror också det är Bild. Du är väl bevandrad i Linköpigshistoria, jag kom inte ihåg att det var Säcken.
Ha det bra
Bob