SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#507. Fotoflanören drömmer!! –vid en kopp kaffe??

Tiden är ur led?? –nyheterna haglar om nya kameramodeller?? Alla de stora tillverkarna måste komma med nya modeller till mässan i Köln. Olympus idag och Leica i morgon, nytt, nytt, …….??

Sittande här med en enkel kopp kaffe på fikastället!! –kom man att fundera över hur vår konstiga konsumtionssamhälle ser ut?? Tillverkarna vill att vi skall tänka på det här sättet?? –min gamla kamera är för omodern och inte skarp nog för gatubilder?? Gå och köp en ny kamera!!

Min kamera är ok!! Men kanske skulle det vara ide att köpa en gammal flanörkamera!! --bland de som nu inte är moderna längre?? Har du sett att man kan köpa en Olympus E-PM1 med kit-lins för två och fem?? Kameran Sony NEX-7, som är mycket bra, kan du också köpa till väl nedsatt pris!! Å du kan sätta vilken glugg du vill på båda kamerorna.

Så läs med kritisk blick!! --vad de nya kamerorna har?? --och jämför med den kamera du har idag. Jag är tveksam om de nya ger mer möjligheter än de jag redan har nu. Men det är kul att följa utvecklingen.

Efter fikat flyter inspirationen till och det blir en flanörbild:

Lund 2012. Olympus E-PL1 + Lumix 14/2,5

Inlagt 2012-09-17 07:07 | Läst 4050 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Bob!
Posörerna i din bild tänker nog inte köpa nån ny kamera??!!
Ha det fint!
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-09-17 08:22
Hej Johan!
Jag har lärt mig att det är väldigt svårt att bedöma vad någon gör baserat på utseende och klädsel, det kan vara en ny HCB.
När man träffar någon i källaren på min gamla arbetsplats dragande på en gaffelkärra, iklädd trätofflor och jeans, så kan det mycket väl vara institutionschefen, professor och internationellt framstående forskare.
Det är svårt att läsa vår tid.
Ha det bra
Bob
Det är ju vad livet går ut på, konsumera. Vad gäller kameror och objektiv så finns dugliga saker från 1930-talet. Man behöver som fotokonstnär ingen ny Rolleiflex med Apogon-objektiv egentligen, Inta Rukas Rollei från 1930-talet verkar det inte vara så stora fel på i alla fall. Henns bilder efterfrågas världen över och de stora muséerna står på kö för att visa det hon åstadkommer med sin förkrigs-Rolleiflex. Men om ingen köpte tillverkarnas prylar så skulle det heller inte finnas något att köpa, och utvecklingen skulle stanna upp. Nu när det digiotala kommit så har man hittat nya utvecklingsmöjligheter och allsköns finesser som man inte behöver trycks in i de små tingestarna. Egentligen behövs bara en tidsratt, en bländarring och en focussnäcka, samt möjlighet att se exakt var skärpan ligger i en ljus och kontrastrik sökare (möjligtvis inbyggd exponeringsmätare). Resten är krimskrams.

http://gelatin-silver.blogspot.se/?view=classic
Svar från Bob Bovin 2012-09-17 11:02
Tack Nils,
Jag håller helt med dig. Ibland kan det vara bra att ha en automatkamera, då det händer saker snabbt. Fast då duger dagens telefon-kameror för det mesta.
Sen är det ju så att teknik kan vara kul att följa. Kanske kommer det upp något som underlättar den typ av fotografi jag gillar.
Mvh
Bob
Är det bara jag som tycker att flödet av nya kameror just i år håller på att passera gränsen för vad man kan begripa? Eller också är jag bara gammal. Eller ointresserad. Bildidéer har jag i alla fall.
Svar från Bob Bovin 2012-09-21 11:15
Hej Jan,
Vad mig bekommer så är det bådadera.
Lite bilduppslag vore inte dumt. Jag får tänka till.
Ha det fint
Bob