SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#558. Bara 30 % av amerikanerna tror på det här?? –vems är felet??

Forskningen är en del av samhället sedan länge!! Ofta betalas det med skattemedel!! –du betalar alltså! Nästan all forskning är objektiv!! –varför tror gemene man inte på resultaten??

Forskningen har intensifierats starkt de senaste tjugo åren inom området miljöpåverkan på jordklotet. Hundratals, om inte tusental, forskningsrapporter och sammanställningar visar att människan har påverkat de atmosfäriska förhållandena de senaste 100 åren. Detta förefaller mycke troligt eftersom industrialismen har påskyndat förbränningen av fossila kolkällor. Detta är mycket sannolikt eftersom vi före industrialismen använde vi i stor utsträckning förnyelsebara bränslen.

Hur påverkas då atmosfären av en förhöjd halt av växthusgaser. Här är huvuddelen av rapporterna tydlig såtillvida att det sker en förändring av klimatet, frågan är graden av förändring. Det är påtagligt att svårighetsgraden av oväder tycks förvärras.

Det svåra är att ge absoluta tydliga svar för forskarna. Det är mycket oroande att befolkningen inte ens tror på resultaten från forskarcentra som jobbar på problemet. I en artikel i Sydsvenskan framgår att bara 30 % av amerikanarna tror på resultaten från forskarna!! De påpekar att vi alltmer isolerar sig till sociala medier och bara kommunicerar med likasinnade. Därmed kommer de inte i kontakt med nya rön och vägrar att lämna den egna intressegruppen. Det betyder att de flesta inte läser översiktsartiklar eller populärartiklar om växthuseffekten på klotet. De flesta tror alltså inte på de här bilderna!!

Tångätande isbjörn. Svalbard 2011. Canon 1D III + EF 100-400/4,5-5,6 L IS

Isbjörn på ensamt isblock. Svalbard 2007. Fujifilm F30.

Inlagt 2012-11-07 06:46 | Läst 9403 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tror att vanliga människor bara tror på det de ser med egna ögon. Det är därför som många inte tror på Gud. De ser honom inte. Jaja, men här visar du bilder, kanske du tycker. Men visar de sanningen? De är ju bara ett fragmentariskt utsnitt! Nej, vem bryr sig om man inte måste leva med förändringen in på den egna husknuten. Se bara på vad som händer när politiker försöker förändra närmiljön för oss (i syfte att förbättra den). Varje ansats möts av en motreaktion, typ "Rör inte Slussen!" eller "Bygg inga nya järnvägar". Arktis är inte nära nog, Bob. Endast de globalt medvetna förstår och försöker göra något åt saken. Tyvärr!
Svar från Bob Bovin 2012-11-07 08:06
Tack Thomas,
Obama sa just i sitt tal "warming planet" och om han förstår problemen borde vi också försöka. Vi lever ofta i en bubbla just nu i tiden. Ingen planering för samhällets framtid. Ändra vårt levnadssätt.
Hoppas att ungdomen vaknar.
Ha det bra
Bob
När jag en gång i ungdomen var doktorand i geografi brukade vi säga: "Om inte kartan och verkligheten överensstämmer, då gäller verkligheten". Det är en maxim som jag har levt efter sedan dess - verkligheten gäller.
Det är mycket med detta med klimatet - mångfacetterat., men jag kan ju dra en liten detalj, för att skaka om de mest devota medlöparna till den rådande nomenklaturan:
Enligt forskningen skall de havsbaserade isarna smälta så att vi får en höjning av havsytan, ända upp till sju meter påstår vissa.
Nu är det så att jag har en sommarvilla på Åland där jag har koll på saker och ting de senaste 60 åren. Då för 60 år sedan hade jag hamnar för mina leksaksbåtar vid stranden. Jag vet alltså exakt var medel, låg, och högvatten befann sig. Sedan dess har vattnet dragit sig tillbaka precis i paritet med landhöjningen - det vill säga vattennivån är exakt densamma som för 60 år sedan. Östersjön är ett bra mätområde, eftersom ebb och flod utjämnas.
Vad betyder nu detta? Jo, eftersom havsbaserade isar bevisligen smälter, men havsnivån inte stiger - så innebär det att havsbaserade isar på annat håll tillväxer. Knepigt för sjumetersfolket.
Den verklighet jag kan iaktta med mina egna ögon, och som var och en kan kontrollera, den gäller!
Svar från Bob Bovin 2012-11-07 09:50
Hej Peter,
Tack för din kommentar.
Dina lokala observationer kan man väga mot SMHI informationen:
http://www.smhi.se/klimatanpassningsportalen/klimatet-forandras/klimatvariabler/havsniva-1.5904

Ha det bra
Bob
syntax 2012-11-07 11:00
Jag tror mera på mina egna observationer, och tycker mig ha all anledning att göra det. Den dag folk börjar tro mera på hörsägen än på de egna ögonens vittnesbörd, ligger vi illa till. Det kanske rent av är så att 30% av amerikanerna gör som jag. Resten? tja, det är ju alltid bekvämast att lägga sig "main streem".
pic-tor 2012-11-07 20:31
Vart vill du egentligen komma med ditt hemsnickrade resonemang? Menar du att vetenskapsmännens rapporter om växthusgasernas miljöpåverkan är "hörsägner" och inte värda att ta notis om, eller vad menar du? Ska man sluta göra mätningar av avsmältningen av isen i Arktis och inlandsisen på Grönland och i stället flytta verksamheten till Åland? Din argumentation är verkligen luddig.

/Torbjörn
Sorgliga men vackra bilder !
Har tittat på filmerna där isbjörnanrna filmats med dolda kameror. Som visades på Tv alldeles nyligen. ( du tittade väl på dom )
Inte utan att man blir lite våt i ögonvrån.
ing-marie
Svar från Bob Bovin 2012-11-07 12:07
Hej,
Det var både roliga och tänkvärda filmer från Svalbard. Naturligtvis tittade vi, och kände igen flera platser där vi också fotograferat.
Var inte ledsen utan lev sunt.
Ha det bra
Bob
Ja, nåt måste göras och det är fort! Vi kan inte fortsätta att låtsas som om ingenting håller på att hända, frågan är bara om det är för sent.
Fina bilder var det i alla fall! =)
Ha en härlig dag!
Svar från Bob Bovin 2012-11-07 13:54
Tack Heléne!
Ju fler som följer med vad som händer med naturen, ju fler kommer att ändra sitt levene förr eller senare.
Ha en fin eftermiddag och kväll
Bob
glad du tar upp detta igen. Jag lyssnade för några år sedan på ett föredrag om just detta. Jag fick veta att glaciären i Tarfala (för att ta något nära mig) inte var så stor som när jag fotograferade den på åttiotalet.
Hur skall det då se ut där isbjörnarna måste få leva.
Har sett dolda kameran. Vi måste alla hjälpas åt.
¤¤¤//Gun-Inger
finns alldeles för många förståsigpåare som intet förstår. (mannens ord)
Svar från Bob Bovin 2012-11-08 07:21
Hej,
Tack för din fina kommentar. Det flesta måste vakna, också många politiker som kan göra mest.

Ha det bra idag
Bob