SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#615. Jazz på bild?? –eller nostalgi från 50-talet!!

Stage-photo?? Bilder av musik, hur gör man det? Ja, det är svårt!! –jag har bara försökt en gång?? --för över femtio år sedan!! Juniorplåtis skulle försöka fånga jazz med Louis Armstrong!!

Du får gå!! –jag har inte tid och Otto ska inte gå heller?? Senior-plåtis på Östgöten skicka ut mig att plåta jazzlegenden Louis Armstrong när han kom till sporthallen i Linköping 1959!! Jag tog med både Hasselbladaren och Rollieflexen med det gamla Braun blixtaggregat! Jag var så hänsynstagande att jag förstod att jag inte kunde plåta med blixt när de spelade låtarna.

Hallen var smockad med folk, jag gick in via spelaringången som vanligt?? Jag fick dock inte komma in till omklädningen för orkestern?? Det var synd, för där fanns de verkliga bilderna?? –”back stage”!!

Den enda bilden jag tog där man kan se att det var mycke folk är den här!

Hasselblad 1000F + 80/2,8 utan blixt.

Jag var enda fotgrafen där och kunde hänga helt på scenkanten?? –det fanns inga vakter på den tiden!! Velma Middleton och Ludde sjöng i flera nummer!! –och jag försökte fånga den rörelse som fanns i deras uttryck!!

Hasselblad 1000F + 80/2,8 utan blixt.

I den här bilden med Velma?? --står jag rakt bakom ett av scenljusen!! Det här försökte jag utnyttja i stället för blixt!!

Hasselblad 1000F + 80/2,8 utan blixt.

Hade du ingen nytta av Rolleiflexen med blixt?? –jo när orkestern tog rökpaus på scenen!! –tog jag en blixtbild!!

Rökpaus på scen!! --Rolleiflex med blixt.

Bilderna användes aldrig i Östgöten!! –det skrevs ingen artikel över huvud taget!! Så behandlade man kulturen i en arbetartidning på den tiden då detta begavs sig.

Idag skulle det se helt annorlunda ut i tidningen fullt med skandalbilder?? --skulle vara med!! Jag valde att visa bilderna helt obeskurna?? --men beskurna skulle man kunna framhäva innehållet bättre!!

Inlagt 2013-01-03 07:50 | Läst 11218 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul att se Bob, särskilt eftersom jag är jazzmusiker,
/ Bengt
Svar från Bob Bovin 2013-01-03 09:58
Tack Bengt,
Foto av jazz kan vara bra. Det finns fina jazzfotografer där ute i världen. Det kan du säkert som jazzmusiker. Jazz är den musik jag lyssnar mest på.
Ha det bra
Bob
Intressanta bilder.Kul att sen Velma och Trummy Young också.Det här gänget var ju på Europa turne och en konsert sändes i svensk tv på den tiden då det fanns tv ansvarigt folk som brydde sig om jazzen.
Svar från Bob Bovin 2013-01-03 10:02
Hej Walter,
Det skulle varit kul att se det TV programmet med Luddes All Stars orkester 1959. Finns inspelningen på YouTube?
Ha det bra
Bob