SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#637. Ta ur bilnycklen?? –varför det?? –eller ett gatufoto utan gator!!

Här och var kan man lämna bilnyckeln i låset?? –när man parkerar?? Det gör man ju inte i Lund!! Varför kan man lämna nyckeln i bilen på vissa platser?? –jo det finns få vägar att köra på, eller det finns inga biltjuvar!

Jag blev förvånad en gång på Island, när en vän lämnade bilnyckeln kvar i bilen när han parkerade i Reykjavik!! Han förklarade att de flesta lämnar nyckeln i bilen för det fanns inga biltjuvar på Island?? Men det fanns ett annat problem med att lämna bilnycken i låset?? –jo, barn fick för sig att köra bil medan mamma var inne och handlade??

Nu finns det många andra orter på vårt klot, där det finns många bilar!! –men knappt några vägar?? En sådan ort är Longyearbyn på Svalbard, där det finns minst 2000 bilar!! –men bara 2 mil väg!! Att sno en bil där känns ganska meningslöst?? –likafullt har det hänt två fall de senaste åren?? –troligen av packade tjuvar!!  Det omvända har vi i Kangerlussuaq (Söndre Strömfjord) på Grönland, där det finns några få bilar och bara några kilometer grusväg?? Likafullt såg jag den här skylten i denna ort??

Inlagt 2013-01-25 07:10 | Läst 2819 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Haha ,kul historia.vissa platser har bara några få bilar och andra orter bara kryllar de av dom.man kan ju fråga sig varför de finns 2000 bilar när det är bara 20km väg!?ha de gott o fortsätt att reflektera över saker./Anders
Svar från Bob Bovin 2013-01-25 11:29
Hej
Att ha en bil är något annat än transport.
Ha det bra
Bob
Härlig berättelse och bilden var ju klockren! =)
Ha en fin helg du och Ninni!
Svar från Bob Bovin 2013-01-25 17:06
Tack Heléne!
Ha en fin helg du med.
Bob