SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#975. Solen lyser på liten?? –ja vad?? –stuga?? –eller modern bildbehandling??

På tåg genom landet, i fin natur!! –ibland synligt genom rena fönster. Tog en bild och skickade över den till ”iPad Air”?? –och bildbehandlade med ”Snapseed”??

När man är ute och reser är det roligt att ibland se sina bilder i lite större format än skärmen på kameran. Vi har sedan mer än ett år använt ipad för att se på bilder och visa vidare på TVn!! Det fungerar mycket bra, men att göra någon form av bildbehandling har varit trögt?? Nu har vi skaffat en ”iPad Air”??

Man skall ju naturligtvis inte plåta genom ett tågfönster?? –speciellt inte om tåget kör i 200 knyck?? Lika fullt gjorde vi det, –med en OM-D och 45/1,8 @ 1/400 sek och f/3.2?? Med ett Eye-Fi kort fördes bilden över till ”paddan”?? –och vi kunde behandla bilden i gratisprogrammet ”Snapseed”. Det här programmet har många möjligheter och man kan beskära, skärpa, och göra det mesta man vill?? Processorn i den här ”paddan” gör att det inte går långsamt?? Hur blir då bilden??

Från X2000 strax norr om Linköping.

Inlagt 2013-12-29 07:04 | Läst 6798 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Snapseed är kanon, fixar mycket mobilbilder i den men även en del från systemkameran. Tycker att HDR Scapes som kom i senaste uppdateringen är RIKTIGT bra. Vet inte om iOS har fått den dock? Visst, lite försiktig får man vara för att det inte ska se löjligt ut. Men drar man bara lite lagom i spakarna kan man rätta till många bilder =)

Direkt via mobilen och Instagram - http://instagram.com/p/hOMw0dsOFI/

Orginalbilden från mobilen genom Snapseed och HDR Scapes - http://instagram.com/p/hS-YCPsOAi/

Och där drog jag kanske lite väl mycket i spakarna ;-)

Senaste uppdateringen låter en även lyfta skuggorna vilket fungerar över förväntan. Även om det såklart blir brusigt med mobilens begränsade sensor.
Svar från Bob Bovin 2013-12-29 19:00
Hej Martin,
Ja det gratisprogrammet fungerar på paddan ganska bra. Det är ju långt från PS och LR i combo med RAW.
På resa är det gott nog.
Ha en god fortsättning
Bob
Häftig bild!! Man undrar ju om gården precis beamats ner på jorden eller är på väg att beamas upp till exosfären.... :) Ja där ser man, vad SJ kan bjuda på. Om man är vaken... :)
Från ett soligt Stockholm, allt gott!! //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-12-29 19:06
Hej Peter,
Gården ser ganska fast förankrad i den östgötska myllan. Så X2000 blåser nog inte upp det.
Halvkyligt i syd
Ha det gott
Bob och Ninni