SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#706. Jiiiivakt!! –vad får inte turisterna va med om?? –lite armé teater??

Vakta kungens boning?? –ja, kanske?? –men i huvudsak är det nog en turistattraktion!! Ett spel för gallerierna?? –för alla utländska, förundrade kamerabärare?? –och slutarrassel!!

När assistent Ninni och jag besöker barnbarn, så bor vi strax över turistrunstenen! Ska man ta sig ned till nya centrum?? --så blir man tvungen att passera nära en stor fyrkantig byggnad, där kungen inte bor?? Byggnaden omringas av en stor del av den svenska försvarsmakten!! Den verkliga bevakningen är ”outsorsat” till ett bevakningsföretag?? Underhållningen för turisternas kameror klarar lätt den försvarsmaktsgren!! --som just då är avdelad.  Det är väl inövade ”sketcher”?? –med en del moment hämtade från gamla tiders exercis!!

Jag känner igen en del moment, som den här?? –vilken innehåller repliken –Jiiivakt!! Varvid de få skådespelarna rycker upp sig??

Slottet i Stockholm, 2013-03. OM-D med 14/2,5.

Höger vänster OM!!

Inlagt 2013-04-04 06:55 | Läst 3750 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En kvinna som kör lite skådespeleri också men det är kanske vanligare nu i modern tid? Ha det bra/ Danne
Svar från Bob Bovin 2013-04-04 09:55
Hej,
Kvinnor och män i armén är som det skall vara. Ingen teater an extra utan alla roller besatta.
Ha det bra
Bob
Nja, jag är inte säker på att den enbart är ett "skådespeleri". Sent en mörk kväll gick jag upp längst en av slottsuppfarterna för att plåta. Vakten kom ut och beordrade "halt". Ja, inte som i is alltså.... ;) Jag förkunnade att jag bara skulle ta en bild, men icke.... efter ett par minuter kom en liten trupp på 4-5 "kollegor" till vakten så....
Be careful out there... ;) //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-04-04 10:30
Hej Peter,
Vilka kusliga händelser du kommer upp med. Jag får nog akta mig för att gå ut, nästa gång jag kommer till den Gamla staden.
Ha det bra
Bob
Kul att se att det var en kvinna med! =)
Svar från Bob Bovin 2013-04-04 12:24
Hej,
Det tycker jag med.
Ha det bra
Bob
Ett spel för galleriet...men kul att fota.
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2013-04-04 17:02
Hej,
Jo,mest för ryssar.
Ha det bra
Bob
Ett spel för gallerierna? Kanske. Men på min tid hade vi skarpladdade vapen, och så är antagligen fallet fortfarande. Mycket marschträning innan uppdraget var det i alla fall. Sedan dess kan jag säga att jag bott på Stockholms slott - ett helt dygn! Kungen hälsade i alla fall när han gick förbi. Vi fick inte hälsa tillbaka, men det gjorde jag i alla fall.
Svar från Bob Bovin 2013-04-04 17:05
Hej,
Tack för den intressanta kommentarer. De har säkert skarpa skott.
Klart man måste göra honnör för en fyrstjärnig general.
Ha det bra
Bob
Tjejen har en avslappnad hållning medan den ena killen spänner upp sig som en tupp som skall slåss. hi hi vad kul du visade denna bilden.
Alla har vi våra minnen härifrån.
I morgon borde de vara här och vakta i stället. Ja himla vilket jippo det blir i vår lilla kommun. Tillika skall de servera gratis kaka och kaffe. Hoppas jag får någon bra bild från gatan.
Ha fredagsmys på er.
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-04-05 07:36
Hej,
Va trevligt med kaffe och kaka. Hoppas du får några bra bilder av kungen och drottningen. Vi ser fram mot några avslöjande rapporter här på fotosidan.
Mys på
Bob och Ninni
Gun-Inger Arvidsson 2013-04-05 08:55
Mys tillbaka
gia