SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#713. Malplacerat päron och vissen julgran?? –hänger det ihop??

Ibland undrar man, vart vi är på väg?? –vi vikingaättlingar?? Vart tog ansvaret och medkänslan vägen?? –tänker vi bara på oss själva?? –utan att ta hänsyn till att det finns ett ansvar för medmänniskorna.

Det är två saker som förvånat, de senaste dagarna.

Hur kan man bara komma på tanken att kasta ett päron på en fotbollsspelare?? Man har ju kommit för att se en fotbollsmatch?? –och det blir ju ingen match?? –utan att det är två lag som spelar!! Det går inte att förklara det här med att den som kastade päronet?? –var ett päron också!! Nä det hela måste ligga djupare?? –kan det va så?? --att ett helt samhälle  har förändrat synen på hur man tar ansvar för varandra?? Där gemenskapen betyder att man måste visa hänsyn till varandra. Hjälpa varandra och göra tillvaron positiv för alla?? Inte kasta päron på en glad medmänniska!!

Eller tro att någon annan skall ta hand om den vissnade julgranen?? –den gran man låtit barnen dansa kring?? Bara för att den inte gick ned i behållaren för hundskit??

Båda händelserna visar på en obegriplig inhumanitet!!

Lund 2013-04-09.

Inlagt 2013-04-11 07:08 | Läst 2742 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Människor och dess svagheter visas ibland så här fult tyvärr! Obegripligt dumt!
Svar från Bob Bovin 2013-04-11 08:14
Hej,
Man begriper inte hur man kan uppföra sig så här.
Ha det bra
Bob
Ja du Bob, som jag alltid har sagt, samhället var trevligare förr.
Ha en fin dag//Rolf
Svar från Bob Bovin 2013-04-11 11:22
Hej Rolf,
Jo, så är det nog.
Ha de
Bob
En gång när jag kom till Stockholm sent en kväll var där ett gäng fotbollsspelare som sparkade en kille som låg på golvet. Jag har aldrig känt mig så hjälplös som då. Varken jag eller min mor vågade göra något vi stod som vi blivit skulpturer.
Det du skriver är precis om jag också tänkte om päronkastningen. Jag märkte att det hände något i mitten på nittiotalet då mycket blev så här att ingen bryr sig som många gjorde tidigare.
Likaså ingen bryr sig om var de kastar skräp i heller. Jag blir så upprörd och förbannad. Livskamraten undrar i bland hur jag orkar engagera mig men det gör jag.

Snart fredag
vet du hade en strulig dag med debet och kredit men det ordnade upp sig när jag lugnade ner mig..tror du gissar vad jag gjort...deklarerat ...jag har en firma sedan jag tryckte min bok.
Gun-Inger som önskar er allt gott........
Svar från Bob Bovin 2013-04-12 07:40
Hej,
Det är viktigt att reagera, starkt att du gör det.
Hu ja man måste deklarera. Jag är glad jag har en dotter som kan hjälpa mig. Vi har ett bolag tillsammans.
Ha en bra fredag
Bob