UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1000. Skall nordpolen försvinna?? –och därmed isbjörnens tallrik??

Det finns ju inget fastland vid nordpolen?? –bara drivis?? –eller vinteris som består året runt?? Global uppvärmning?? –orsakar att denna is gradvis blir mindre och mindre!!

De stora penningstinna bolagen tycker naturligtvis att detta är jättebra, transporterna längs isfri passage?? –ger klirr i kassan!! Oljejättarna vädrar olja och gas och inmutar så gott de kan botten kring nordpolen?? När vi eldar upp den oljan?? --så kommer isen att smälta undan ännu fortare.

Vi glömmer då bort eller vill tjäna pengar?? –att isen är tallrik?? –åt världens unika isbjörn?? Isbjörnen jagar och äter stapelfödan säl på isen kring nordpolen?? Skall vi offra isbjörnen för ett bränsle?? –enligt min mening, ett helkorkat beteende!!

Vi besökte den 82 bredgraden året 2011 i September!! –här låg då nordpolens iskant.

 

Låt bli min is!!

PS.

Det här var vår tusende blogg. Vi har bloggat varje dag, utom två veckor i Svalbard, och haft mycket roligt. Vi har glatt läst alla kommentarer, något mer än 4000, och förundrats över att det troligen är närmare miljonen besökare. Det hade varit kul om fotosidan haft en totalstatistik för varje, så hade vi sluppit att summera från varje blogg.

Vi tackar för visat intresse

Bob med assistent Ninni

DS.

Postat 2014-01-23 06:57 | Läst 9370 ggr. | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera

#999. Var vad det vi va?? –kolla med Google?? –i Alaska??

Nu kan du hälsa på var du vill?? –rent bildmässigt?? Sökmotorjätten Google har ju plåtat nästa varje adress på jorden?? Vi åt god frukost i Anchorage?? –jag har glömt var det var??

Inga problem?? –det är bara att ta in Google map i datorn?? Där kan du vandra gata upp och gata ned?? --lokalisera platser som du besökt och väck gamla minnen.

När vi bodde några dagar på hotell i Anchorage, Alaska för några år sedan så åt vi frukost på en enkel restaurang. God enkel mat, som åts av många olika åldersgrupper, speciellt många seniorer. Nyligen pratade vi med några vänner, som skulle till Alaska?? –vi ville tipsa om matstället?? –men vad hette det?? Det hade vi glömt!!

Det blev att kolla Google map?? –och efter en stunds ”vandrande” på gatorna hittade jag restaurangen!!

Här kan du äta frukost i Anchorage.

Nu är det ju inte höjdpunkten i Alaska?? –utan det är ju den fantastiska vilda naturen!! Här kan du stå öga mot öga med brunbjörnar?? –utan att bli uppäten?? Kolla den BBC serie som går på TV nu, den första delen är här.

Postat 2014-01-22 07:33 | Läst 5977 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

#998. Bygg aldrig en hög mur?? –någon kommer att riva den??

Ormatät och jävlahög?? –är bara en illusion?? Ingen kan stänga inne eller ute någon?? –genom att bygga höga murar?? –verkliga eller psykiska?? Alla murar rivs förr eller senare??

Ingen har rätt att stänga ute medmänniskor?? –försök i stället att ta emot och hjälp de som behöver hjälp. Likaledes är det fel att hålla någon inlåst av ideologiska i ett land eller område.

Jorden har klimat och mat olika fördelat över jordklotet?? –och detta leder till att möjligheten att överlevnad är ojämnt fördelat. Detta leder till förflyttningar över jorden, just för att hitta mat. Den finns på det här sättet en syd-nord problematik. Just nu ser vi förflyttningar från Afrika till Europa, som är en bild av detta.

Försök inte att bygga murar mot detta. Politiska högmurar kommer att rivas i alla länder?? –och det visar murarnas fall bakåt i historien. Senaste exemplet är nog Berlinmurens fall!!

På östsidan av Berlinmuren då den faller 1990.

Det märkliga är att det ständigt byggs murar i världen. Israel bygger just nu en jättehög mur.

Postat 2014-01-21 07:15 | Läst 4447 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

#975. Solen lyser på liten?? –ja vad?? –stuga?? –eller modern bildbehandling??

På tåg genom landet, i fin natur!! –ibland synligt genom rena fönster. Tog en bild och skickade över den till ”iPad Air”?? –och bildbehandlade med ”Snapseed”??

När man är ute och reser är det roligt att ibland se sina bilder i lite större format än skärmen på kameran. Vi har sedan mer än ett år använt ipad för att se på bilder och visa vidare på TVn!! Det fungerar mycket bra, men att göra någon form av bildbehandling har varit trögt?? Nu har vi skaffat en ”iPad Air”??

Man skall ju naturligtvis inte plåta genom ett tågfönster?? –speciellt inte om tåget kör i 200 knyck?? Lika fullt gjorde vi det, –med en OM-D och 45/1,8 @ 1/400 sek och f/3.2?? Med ett Eye-Fi kort fördes bilden över till ”paddan”?? –och vi kunde behandla bilden i gratisprogrammet ”Snapseed”. Det här programmet har många möjligheter och man kan beskära, skärpa, och göra det mesta man vill?? Processorn i den här ”paddan” gör att det inte går långsamt?? Hur blir då bilden??

Från X2000 strax norr om Linköping.

Postat 2013-12-29 07:04 | Läst 6814 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#923. Trivialiteter i Stockholm?? –som ”under cover”-fotoflanören ser det??

Livet är fullt av trivialiteter, varför då plåta dessa?? Kanske är det så att de är tidstypiska?? –unika för sin tid?? Då kan fotoflanören göra en insats?? --och fånga dessa.

Driver fotoflanören omkring i den gamla staden?? –så rullar det ständigt upp händelser?? Vardagliga och ibland med en lite underlig knorr!! Om man har en OM-D och ett objektiv med 12 mm brännvidd så kan man fånga det mesta, utan att någon ser det!! Dolda kameran??

Stockholm, Gamla stan, anno 2013-11-01

Postat 2013-11-07 06:50 | Läst 2997 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 39 Nästa