UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#959. Ja se hundliv?? –det mesta får man stå ut med??

Bita i benet?? –ja, om det vore så väl?? –men mest får man stå ut med annat!! Om man inte får stå ute å frysa?? –å skälla? –så får man bära runt på en ?????

Ja man kan inte tro sina ögon?? –men varför skall man gå omkring å bära på en banan?? Jag tycker inte om banan?? –de luktar bekämpningsmedel?? –och ”snabba på mognad”-kemikalier??

Malmö anno 2013-12-12

Postat 2013-12-13 07:05 | Läst 4120 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#652. Sådan husse sådan hund!! –stämmer det??

Det låter ju lite långsökt?? –att hundägare skulle likna sina hundar?? Å andra sidan så kanske man tycker om sin hund så mycke att man vill att den skall lika husse??

När man fotoflanerar i en stad, så ligger det nära till hands att det blir en och annan hund med på bilderna?? Hundbilder med knorr är inte så lätt att ta?? –men en mästare är naturligtvis Elliott Erwitt!!

Här kommer några bilder från Lund, tagna den senaste tiden!!

Postat 2013-02-09 07:02 | Läst 5694 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#543. Det här skulle aldrig hända i Frankrike?? –eller fotoflanör i 08!!

Hygieniska landet i norr?? –ja man undrar i dessa dagar?? –kan inte tillåta att man tar med hunden på en lokal där man äter?? –någon må förlåta oss?? --men det går inte!! Få gör något åt det?? –men här gör man det??

Regnet började fall allt mer?? –och mörkret föll?? –vi tog vägen hem från Storkyrkans skolgård?? –där barnbarnet spelat boll i blötan!! –en bra stund?? Assistent Ninni och jag gjorde en liten runda!! –längs Västerlånggatan där turistlivet frodas alla tider?? –även på natten??

Regn och mörker?? –dumt att ta bilder?? –nej, jag tar bilder hela tiden?? –med all auto!! Det blir alltid något!! –med höga ISO?? Vi passerade en restaurang?? –utanför fanns en hund bunden?? --under en filt?? –kunde inte låta bli att undra?? –kunde inte låta bli att ta några bilder från höften?? Ty inkastaren stod och tittade på hunden??

Den här gatubilden kunde jag inte göra om till svartvitt iLR?? –här fanns färger jag inte kunde undvara??

Medan husse äter?? Gamla stan, 2012-10-23. Olympus OM-D, Lumix 14/2,5 @ 2,5 och 1/80 sek @ ISO 1000.

Jag kom att tänka på våra härliga restaurangbesök i Frankrike?? –när barnen var små så kunde vi sitta flera timmar på kvällen och äta ut?? –på små enkla restauranger!! –i Toulouse. Ofta kom hundar springandes mellan borden!! --och in under borden!! –och ibland mellan våra ben!! Här tänkte ingen på hygien?? –men maten smakade nästan alltid bra?? Å barnen hade kul??

Man måste säga att restaurangen i det här fallet gjorde det bästa av situationen!!

 

Postat 2012-10-23 07:08 | Läst 5902 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

#249. Presshistoria!! –Tidningen Östgöten?? –på första siden 1958!!

Hektiskt morgonmöte hos redaktionssekreteraren. Vilken nyhet skulle man satsa på för första sidan? Måste va rykande färskt, och ha tydlig lokal förankring. Genierna kom fram till att det var en kille som fått 4H-pris på landet!

Fotoavdelningen på Östgöten var naturligtvis inte inblandad i planeringen för dagen, vi förväntades knappast kunna läsa. Speciellt inte juniorplåtis, som var ensam på avdelningen för dagen. Han putsade på Rolleiflexen och försökte ladda det gamla Braun blixtaggregatet. Det eländet, som alltid var tomt på destvatten!!

In rusar reportern Inga-Maj och ville ha en fotograf för att komma ut på landet till en bondgård. Alla fotografer vid den här tiden förväntades ha körkort!! Dock inte juniorplåtis, han var 15 år och visste knappt vad körkort var. Det letades dock reda på en vaktmästare som kunde köra oss ut på landet!!

Det skulle bli stort reportage om 4 H-verksamheten i Östergötland, som samlade 500 aktiva ungdomar. En ung grabb hade fött upp femton gäss på en gård och hade fått pris från 4 H.

Djuruppfödaren Karl-Axel Jonsson med några gäss.

Juniorplåtis hade lite erfarenhet av bondgårdar och var rädd för kor, men vågade gå framför gässen, så att en blyg Karl-Axel kom med på bilden. Den bilden landade på första sidan samma dag, efter en heroisk insats från juniorplåtis i mörkrummet. Snabbframkallning av Tri-X rullen och våtkopiering. Sedan beskärning så att den gamla Volvon i bakgrunden och plogen till höger kom bort. Jag var färdig före Inga-Maj, som skrev pekfingervals på skrivmaskinen.

Idag är det annorlunda?? –ett mord hamnar knappast på första sidan!! Utan det får bli en kändis som bantat 15 kilo!!

Postat 2012-01-04 07:17 | Läst 7436 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4