UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#799. Dörren in till banken?? –blir imaginär??

Snart finns inte mynt och sedlar längre?? –banken vill bara att vill skall sätta in pengar!! –inte ta ut dem?? Våra pengar kommer bara finns i plastkort eller telefoner!!

Så de verkliga bankontoren?? –kommer att försvinna?? Så de eleganta palatsen för pengaförvaring, blir inte öppna för vanliga dödliga?? Vi kommer att få stå där ute i regn och rusk?? –om vi vill få ut en sedel?? –tills den dag pengarna blir lika imaginära som kontoren!!

I Lund är det redan på gång?? –dörrarna  görs otillgängliga?? –och brevinkasten är bara markerade??

Postat 2013-07-06 06:47 | Läst 3440 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#798. Till gatufoto?? –vilken kamera?? –skall man ta??

När man går där och fotoflanerar på gatan?? –så vill man smälta in i lunken, så mycket som möjligt?? Vilken kamera skall man då välja?? –jag har valt den här!!

Gatufoto går ju ut på att visa det urbana livet?? –och det skall man göra utan att arrangera händelsen i bilden?? Helst skall man smälta in och bli helt osynlig. Det är ju naturligtvis helt omöjligt?? –speciellt om man är en korpulent gubbe, eller kanske det är en bra mask??

Kameran skall ju helst inte synas?? –eller höras!! Det betyder ju att en Hasselbladare 1000F inte är så bra, men en Leica M2 är ju idealiska!! Om man nu vill gå över till den digitala  kameran?? –så är de ju tysta och små de flesta av dem. Utom proffs DSLR kamerorna, som ju är ganska klumpiga med objektiv. Detta till trots, så finns det de som väljer en sådan kamera?? –för gatufoto!!

Jag vill ha en liten lätt kamera, med FOV som 24-28 mm gluggar?? Helst skall det vara så mycke PIX som möjligt, så att jag kan ”croppa” bilden mycke?? Just nu kör jag med den här kameran!!

Olympus OM-D med 12/2,0.

Nu kan man använda den med Lumix G 14/2,8 eller kameralock gluggen f/8. Man kan ju använda nästan vilken glugg som helst med adapter?? –å det är kul.

Nu tror jag att en Sony NEX-7, med en autoglugg?? --skulle nog vara mer idealisk?? –för mitt sätt att fotoflanera?? –men då missar man bildstabiliseringen i kameran??

Här kommer några bilder från de senaste dagarna med kameran ovan??

Postat 2013-07-05 07:07 | Läst 8527 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

#797. Här kan man bli kanonfull?? –eller få en pangbra latte??

Utskänkningsplatserna blir bara underligare?? –och underligare?? Nu har kungen lånat ut sina kanoner?? Så att serveringen skall blir så effektfull som möjligt!!

Bloggens korre?? --i 08 området?? -- har skickat en bild från Skeppsholmen?? Där någon har satt upp en uteservering bland kungens kanoner?? –troligen tillfälligt?? –under starten av segelbåt racet?? –Gotland Runt??

Här finns det verkligen chans att få ett shot?? –så att man blir kanonfull?? Om man så undrar?? --så kan man kanske köpa en pangbra latte!!  I vilket fall som helst så kommer du säkert bli knall?? –och någon lugn och ro får man nog söka på annat håll??

Postat 2013-07-04 07:08 | Läst 2692 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

#796. Piraterna drar fram?? –å snor åt sig det götta!!

Vart är vi på väg?? –vägpiraterna invaderar vår idyll?? Robbar vår godtrohet?? –och utnyttjar vår hjälpsamhet?? Nu har det dragit in pirater på vårt torg!! –å snor mitt framför näsan!!

Man blir ärligt talat förbannad, när det dyker upp tjyvar och pirater?? –från EU-länder och rånar oss?? De ger sig ju på de godtrogna?? –och många av seniorgenerationen är godtrogna och hjälpsamma??

Det är säkert svårt för polisen att gripa dessa samvetslösa bovar, som kan röra sig obehindrade över landsgränserna!! Å vi har väl inte heller råd att jaga dem?? –i dessa semestertider??

Till min förskräckelse dök det också upp pirater?? –på torget i Lund!! Tidigt på morgon?? –när assistent Ninni handlade grönsaker och jordgubbar. Det var svarta?? –fräcka gråklädda figurer?? –som går under samlingsnamnet?? –kajor?? De hade understöd av en andfamilj. Kajorna föredrog bara det göttaste?? –björnbär eller gubbar dög inte?? Körsbär va toppen!! Som vägpiraterna drog de snabbt iväg med bytet!!

Postat 2013-07-03 06:56 | Läst 3683 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#795. Hvornaar smager en bajer bedst?? –jo med ett cykellopp!!

En lätt travesti av affischen med reklam för öl?? –av dansken Storm Pe?? –leder till Ordrups cykelvelodrom i Köpenhamn?? Där tävlades det till år 2000??

Banan byggdes 1903 och var centrum för velodromcykel i Danmark i nästan 100 år. Velodrom cykel i Sverige är märkligt nog äldre!! –då man velodromcyklade på Centrala Idrottsplatsen i Lund redan 1892. Det är Sveriges äldsta, i bruk, idrottsplats och numera i huvudsak använt för friidrott.

Ordrups banan är  idag riven och ersatt med en inomhusbana i Ballerup. Jag besökte velodromen i Ordrup 1967. Där var det ett folkliv i fullt sving??

Man kunde spela på loppen och göra en slant, eller förlora. Pilsner flödade dock väl, medan spännande lopp rullade runt betongbanan. Huvudloppet var en 4 km förföljelselopp mellan dansken Ole Ritter och Jacques Anqueitil?? –den senare på bild nedan.

Segrare blev Ritter?? –och båda mästarna hyllades av publiken efter loppet!!

Postat 2013-07-02 06:29 | Läst 3360 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa