UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#830. Leucism?? –ja se skator?? –i vitt??

Skära elefanter?? --har man hört om, men vita skator?? –då tror man det spökar?? Fram med kameran?? –å se om den fastnar?? Det gjorde den!! –alltså inget spöke!!

Under en skön dag i Hyttan?? –solen skiner och allt känns behagligt och normalt?? Vad dyker då upp?? –jo, en nästan helt vit fågel?? Har aldrig ett en sådan fågel här i skogen förut??  Fram med OM-D och 100-300 zoomen?? Den har gått varm den här sommaren!!

Hur skall man få veta va det är för en fågel?? –jo, man skickar en bild till Sveriges Ornitologiska Förening!! –som har ett forum där man kan få hjälp??

Efter någon timme svarade Göran Andersson, guide på Ottenby, att det var en skata med leucism?? Det en förändring som gör att djuret saknar färgpigment?? Inte att förväxla med albinos!!

Nu har vi vanliga skator här i Hyttan?? –som bevis vill ja framhålla den här bilden!!

Postat 2013-08-06 06:57 | Läst 5282 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

#829. Ernst?? –fram- och baksida??

Ernst?? –på TV4!! –är en superkändis?? –med sina inredningsprogram?? Denna sommar renoverar han ett orangeri i Kolswa?? –tusenkonstnären!!

Kriminologen GW Persson skrev nyligen i en krönika?? --i en kvällsblaska!! --att Ernst Kirchsteiger, med sina inrednings-, hantverks-, sömnads-, och kockfärdigheter måste vara en kvinnodröm?? –att leva med?? Detta gör ju att vi andra enahanda gubbar kommer i ”dålig” dager?? För dessutom kan han ju tillverka limoncello!!

Jag tänkte jag skulle åka till orangeriet vid Kolswa herrgård?? –och kolla hur det såg ut?? Fanns det inte någon baksida?? –hos huset??

Det var ingen aktivitet vid orangeriet när vi var där?? –man kund ostört snoka runt, å glutta in i fönstren?? Allt såg mycket elegant ut?? –även om inte allt var färdigt??

Det fanns naturligtvis en baksida?? –skulle det bli färdig?? –eller finns det alltid något att dölja med TV-kamerornas vinkelval??

Postat 2013-08-05 06:21 | Läst 14005 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

#828. Hålla plats?? –vid hållplats!!

Full buss?? –jo i  tätorterna är det nog inte ovanligt?? Men att markera plats i busskön på landet?? –det vekar lite överdrivet?? Likafullt har jag sett det i Karmansbo??

När man passerar en busshållplats för länstrafiken, mitt i avfolkningsbygder?? Så väntar man sig inte att man skall få syn på ett par skor?? Ensamma i regnet?? –mitt för stolpen?? –där bussen skall stanna!!

Det kommer att bry min hjärna?? –i många år?? –varför dessa skor stod där uppställda så ordentligt?? Var det för att markera plats?? –i kön??

Postat 2013-08-04 07:10 | Läst 3333 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

#827. Varför detta?? –när det finns många tusen träd?? --i skogen??

Naturen är outgrundlig, man blir aldrig riktigt klok på  vissa händelser?? Gott finns att tillgå?? --en gros?? Lika fullt föredras en gammal stolpe??

Nu har det säkert sin förklaring?? –men den är nog bara en självklarhet bland hackspettar?? En gammal telefonstolpe tillverkad av dåvarande Televerket?? –är mycket frekventerad av hackspettar på vår skogtomt??

Ja nu är det ju så att den yngre generationen vet ju inte om?? –att en gång i tiden för mycke länge sedan gick de bara att telefonera via en telefon som var förbunden med en koppartråd?? –till en annan telefon!! Detta i ett fysiskt sinnrikt nätverk av trådar över hela landet?? Inte som nu?? –med telefoner kopplade till varandra i ett imaginärt nätverk, som snart ingen kan hålla reda på!!

Sålunda fanns det ett nationellt ”verk” i Sverige?? Som installerade demokratiskt svarta telefoner?? –som var kopplade med en tråd in i huset?? Ofta fick Televerket sätta opp höga stolar mellan husen för att dra ledningarna vidare?? Vanligen var dessa stolpar impregnerade med Arsenikvitt?? –som gjorde att inga insekter trivdes däri?? Då blev stolparna ståendes länge utan att ruttna?? Nu slarvade säkert verket med impregneringen?? –ty få ville jobba med Arsenikvitt!! –det var mycket giftigt, så att väggen i näsan försvann!!

Telefonen i vårt gamla hus är sedan länge avinstallerad?? –och mobiltelefonerna har tagit över?? Dock står Televerkets telefonstolpe kvar?? –och däri måste det finnas mat?? --ty hackspettarna står där i kö!!

Postat 2013-08-03 07:24 | Läst 5130 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

#826. Ibland kommer man till en återvändsgränd??

Det har vi alla upplevt?? –man kommer till en återvändsgränd?? Det kan vara verkligt?? –eller abstrakt?? Svårast är det om det gäller en livsnödvändigt?? –som mat??

Man tror ofta att detta är något som man bara själv upplever?? –nä, men så är det inte?? –detta är något universellt?? Det förkommer i naturen?? –bland vår släktingar?? –som fåglarna?? Det kan tyckas att en ”dead end” inte så sannolikt hos dessa?? Men, jag observerade en morgon?? –hur en nötväcka letade insekter i barken på en björk?? Nötväckan har ju fördelen??-- av att kunna äta upp och ned. Går man då med näbben nedåt?? --å är glad i mat?? --så kan detta hända??

Postat 2013-08-02 07:41 | Läst 3086 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa