UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2044. Jag blev så ledsen?? –den är för stor??

Mot slutet av den fotografiska karriären?? –så skulle man ju vilja ha toppen verktyg att plåta med?? Börja med Hasselblad 1000F och sluta med en Hasselblad X1D?? –det vore mumma??

Den nya Hasselbladaren är ju en skönhet?? –dessutom ganska liten och utan spegel?? Testerna på nätet, bl.a. av Ming Thein, tyder på en suverän kamera för seriösa stora bilder??

När Mattssons Foto i Lund hade nästan alla tillverkarna på demo mässa i höst, så fanns det en Hasselblad X1D att klämma på?? Det var då seniorplåtis blev ledsen?? –ty Hasselbladaren var för stor och tung?? Detta beror i stort på att seniorplåtis har små händer??

Ska det verkligen va så att den här kameran är idealet för en pensionär??

Den ligger perfekt i handen, den är tyst, och den ger tillräckligt bra bilder?? –för nätet. Även om man måste göra ett 100% utsnitt. Dessutom är det en systemkamera?? –som tar vilka objektiv som helst, även gamla med adapter??

Här är ett exempel från Mårtenstorget i Lund under mycket dåligt väder.

Torghandlarna är mycket sociala

Nu får man flytta hoppet till den kommande Leica M10?? –hoppas den blir tunnare, som ryktet säger?? Leica får gärna skippa bakre skärmen?? –och så får vi hoppas på en liten lätt 24 mm glugg??

Postat 2016-12-01 07:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 

Innehållskategorier