SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1790. Lastkapacitet?? –ungefär lika??

Olika falla ödets lotter?? –säges det, men det är nog annat som styr?? Lika fullt är kapaciteten inte lika fördelat?? –den ene lyxar?? --den andre tänker på andra värden??

Kanske vården om miljön är det viktiga?? –å då tar man cykeln för de flesta transporterna?? Några är måna om självbilden och föredrar att ”show off”?? –hur stor plånboken är??

Det märkliga är att lastkapaciteten kan vara lika?? Men kostnaderna måste skilja avsevärt??

Lund anno 2016-03-18

Inlagt 2016-03-22 07:37 | Läst 2800 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
När jag ser din bild och läser din text tänker jag på vårat egna köpcenter. Alltid fullt på parkeringen, 2000 platser. Hur många av dessa har mindre än en kilometer till affären brukar jag tänka. Skulle man vingla omkring med kassar på styret så finns det alltid någon som anser att man är i vägen och tutar. Men det är ju inte byggt för cyklister utan för bilister, kunderna ska handla mer än man orkar bära hem.
Sten
Svar från Bob Bovin 2016-03-22 14:01
Hej,
Nästan alla köpcentra idag är ju gjorda för bil. I en studentstad som Lund är det dock mycke cyklar i omlopp.
Den här bilden visar väl ytterligheterna.
Ha det bra
Bob
I en småstad så behöver man bara ta bilen en gång i veckan om man storhandlar. Under sommarhalvåret när man kan cykla så behöver man inte ens ta bilen, det går lätt på 3 matkassar/ryggsäckar om man har korgar på cykeln. Dessutom så får man sin dagliga motionsrunda på köpet och behöver inte känna sig stressad för att den också skall utföras. Porsche är en riktig sportbil, men jag skulle aldrig köpa någon oavsett hur mycket pengar jag hade. Finns inte en enda linjer på deras bilar som jag gillar. Ja såvida vi inte går tillbaka till 50-talet då :)
Svar från Bob Bovin 2016-03-22 14:03
Hej,
I en småstad är ju cykeln ganska vanlig. Dock inte i utkanternas köpcentra.
Porsche är ju ingen vanlig shoppingbil.
Ha det bra
Bob
Tur vi har gångavstånd till Brommas bästa butik. Visserligen litet sortiment men det vi behöver och lite mer, personlig service och så kan vi ju stanna till på den dagliga promenaden och fylla på skafferiet.
Fast han med fina bilen ser inte ut att ha handlat så mycket han heller, men det är kanske långt till hans butik, vem vet.
Olika falla ödets lotter.
Svar från Bob Bovin 2016-03-22 14:09
Hej,
Fördelen med små städer är ju närheten till någon liten butik. Vi har 10 meter till en liten ICA. De har det mesta i matväg, men tyvärr åker vi också till större affärer varje vecka.
Fina bilen tror jag transporterade vintage möbler!!
Ha det bra
Bob
Hej Bob. Han har säkert en fyrhjulsdriven stadsjeep i, reserv om det ska storhandlas.
/ Bengt
Svar från Bob Bovin 2016-03-22 14:10
Hej,
Du har nog rätt, många har sådana. Jag tror vi körde en idag till mataffären.
Ha det bra
Bob
När du skrev din text till ditt så viktiga budskap med bilden
visste du inte att det återigen blev en svart dag igen.
Jag har tagit så illa vid mig men för en stund sedan
försökte jag avreagera mina tankar med bilder.
Hjälpte lite då jag hela tiden tänkte på alla som
drabbas när något så här hemskt händer.
God natt på dig och Ninni
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2016-03-23 09:08
Hej,
Det svarta slår till utan förvarning, hemska bilder från Bryssel. Idag kan man ju nästa se allt direktsänt via de stora TV bolagen.
Man får försöka fly in i vardagen med egna bilder.
Ha en lugn dag med Jonen
Bob och Ninni
Gun-Inger Arvidsson 2016-03-23 21:16
Så är det om vi skall orka gå vidare.
Gia
Bild om väcker många tankar!

Här i Norrköping har utbrutit en p-normkonflikt mellan cyklister och bilinnehavare. Cyklisterna vill befria fastighetsägare från kravet på att tillhandahålla p-platser på egna fastigheten. De tror att bilarna kommer att dunsta bort i takt med bristen på p-platser. Ett konkret kommunalt förslag har varit på samråd.

Jag befarar att det blir så dyrt att hyra p-garage att vi måste flytta men vet i så fall inte vart. Att skippa bilen och därmed fritidshuset på Gotland känns inte heller så attraktivt. Flytta dit och vara 100% bilberoende även i vardagen känns också vanskligt.

(Har bytt från fyrhjulsdrivet som garanterade framkomligheten men drog nästan 1 liter/mil till tvåhjulsdrivet som drar drygt 0,4. Och minskat åkandet till 1000 mil/år.)
Svar från Bob Bovin 2016-03-28 09:14
Hej,
Här i Lund höjer man nu parkeringsavgiften kraftigt. Ta bussen tycker de är rekommendabelt. Om ett år kommer vi att betala 800 kr / mån för inomhusgarage. Så bil blir ett lyx.
Tack för din informativa kommentar
Bob