SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2039. Dä ju f—n?? –att man inte kan få äta ifred??

Mat är sällsynt?? –på de här breddgraderna?? Skall man överleva i det tuffa klimatet?? –så får man vara listig?? Man måste vara kompis med någon som kan fixa tugg?? –på regelbunden basis.

Ja, vem kan det vara?? –jo, den stora vita nallen som är toppen på "food chain"?? –här på Svalbard. Det betyder att vi är många som följer med på vandringarna över isarna??

Vi fåglar, som Ismås och diverse trutar får slåss med fjällräven?? –för att få resterna efter isbjörnen. Men när man har hittat en bit säl?? –så kunde man väl begära lite matro??

Kampen för födan är hård på Svalbard

Inlagt 2016-11-26 07:45 | Läst 5645 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Man blir imponerad av hur naturen har anpassat sig genom årmiljonerna. Att leva precis på gränsen mellan liv och död. I min begränsade värld blir jag imponerad av t.ex. flugblomstret. Inte i klass med dessa nordliga breddgrader men ändå. Flugblomstret pollineras av en stekel där hanen först blir färdig. Honan kläcks ca. 14 dagar senare och då passar blomman på att blomma. Hanen luras att tro att blomman är en stekelhona och försöker para sig med blomman. Man kan undra hur lång tid det tog med den anpassningen.
Sten
Svar från Bob Bovin 2016-11-26 15:25
Hej,
Evolution är ett komplext fenomen. Det är ett område för experter. Vi kan förundras, som du skriver.
Ha det bra
Bob