SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1703. Drömskimmer i f1-gluggen?? –med lätta kameran?? –funkar ok??

Kameran är mycket lättare än objektivet?? –snacka om obalans?? Nä, det är ingen behaglig kombination?? Om man sätter Noctilux 50/1 på en Panasonic GM5??

Panasonic GM5 med adaptermonterad Noctilux 50/1

Om man är en utstuderad fotoflanör så är detta en otymplig kombination?? –där man snabbt skall sätta fokus manuellt?? Har man då bestämt sig för bländare 1?? –så blir skärpedjupet lövtunt.

Jobbfika i Lund anno 2015-12-16

Om man skall fokusera manuellt snabbt måste man ha hjälp av ”peeking”?? Svårigheten är att GM5 har en ganska liten sökare. En skumögd gammal gubbe blir lite långsam med denna kombination??

Lund anno 2015-12-16

Den här dagen var det riktigt vintermörkt i Lund. I det dåliga ljuset blir det mycket svårt att sätta fokus rätt. Allt talade för auto fokus??

Inlagt 2015-12-27 08:12 | Läst 4632 ggr. | Permalink

"Du grejar med dina kameror som jag grejar med bilder Huvudsaken är vi har kul ... Tycks du haft...bilder som gillas .... Vilket regn vi fick. I morgon skall solen lysa på dig och Ninni Oss med Gun-Inger"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Onekligen en lätt grotesk kombination. Objektivet är ju tänkt för Leicas bredbasiga mätsökare, och där föreligger inga fokuseringsproblem. Lite kul i alla fall.
Svar från Bob Bovin 2015-12-27 15:09
Hej,
Jo den fungerar bäst på M6. Undrar hur den skulle funka på A7Rll. Den är svår att använda på de flesta kameror. Men den gluggen har en unik färgåtergivning.
Ha det bra
Bob
Du grejar med dina kameror som jag grejar med bilder
Huvudsaken är vi har kul ...
Tycks du haft...bilder som gillas ....
Vilket regn vi fick.
I morgon skall solen lysa på dig och Ninni
Oss med
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2015-12-27 21:10
Hej,
Det är kul att försöka finna ut alternativ.
Vi fick ingen snö i Lund. Hoppas det blir bättre väder i morgon.
Ha en fin vecka till Nyår
Bob och Ninni