SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3360. Fram med bössan?? –skarvar i stan

De är inte speciellt populära?? –dessa skarvar?? Deras häckningsplatser betyder ju döden för alla växter under boet?? Det blir en övergödslad mark?? –av all träck??

Det är väl en viss rädsla för att skarvarna?? --som kommer till Stadsparken i Lund?? –skall sätta bo i de ståtliga gamla träden??

Skulle det ske så blir det inte vackert?? Å andra sidan behöver ju skarvarna massor av fisk för att föda upp nya skarvar?? –å just nu är det inte så mycket med karp i dammen??

Lika fullt är det fem skarvar som slagit sig till ro för fiske??

Skarv på plats i Stadsparken i Lund anno 2020-09-15

Inlagt 2020-09-18 07:28 | Läst 1723 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Har för mig att det var någonstans i Sydamerika där man tog reda på skiten och gödslade med. Kanske är bättre än en massa konstgödsel. Här i Gävle fick man tillstånd att skjuta 200 ? skarvar i år. Vi får väl se om fisket blir bättre. Dom äter ju upp all giftig fisk som vi ska skicka till Danmark och göra fiskmjöl av. Å sälarna ska vi inte tala om.
Äter strömming ibland på torsdagar eller fredagar. Då är den någorlunda färsk. COOP får hem fisken på onsdagar, Lägger ihop två fileer med kalles kaviar emellan. Gott.
Sten
Svar från Bob Bovin 2020-09-18 15:51
Hej,
Skit är ju alltid utmärkt gödsel. Några länder lever på denna export.
Många gillar strömming i vårt land. Visste inte att COOP har färsk fisk på onsdag.
Ha det väl
Bob
Ja, Skarvar är inte så omtyckta, vi människor tycker ju gärna att naturen bara ska vara för oss.. att titta på! Sanningen är nog att dessa 'Skarvöar' där all växtlighet har dött p.g.a. spillning, har en 'livscykel' som vi inte riktigt kan överblicka under våra egna liv.. Träden dör och faller så småningom och Skarvarna överger ön.. efter en viss tid börjar träd åter att växa, och växer kraftfullt eftersom det finns bra med gödning (guano) kvar i marken, Skarvar flyttar åter dit, och 'cykeln' fortsätter.. kanske med en periodicitet på 100 år.. som vi då följaktligen inte hinner uppfatta.. kanske? Själv tycker jag dom är både vackra och spännande!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2020-09-18 15:54
Hej,
Du har rätt i att naturen är inte för vårt nöje, utan vi skall va en del av naturen.
Ofta när vi lägger oss i blir det fel.
Ha det väl
Bob