SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3416. Canonporn??

Vad är det som drar tittarsiffror på nätet?? Jo, exhibitionism?? –överallt och mest i bildform?? Det gäller att visa vad man har ?? –även i kameraväg?? Jo, kolla Instagram  eller flickr??

Även på lilla fotosidan.se så får man mer besökare om man har en bild på en kamera med i till exempel en blogg?? På något sätt vill man titta på kameror?? --men varför?? Jo, på Insta är många bilder exempel på bra bilder, rent kommersiellt?? Det är helt enkelt bilder som tagits av produktfotografer?? –som vet hur man skall locka till ett habegär?? Detta i sin tur lockar till även amatörbilder, som visar hur lycklig man är för att man köpt en ny grej?? Grannen skall bli avundssjuk??

Detta är precis vad marknaden vill?? –”köpamera” är sången som skall ljuda?? Men även i nördarnas rike förkommer ”produktbilderna”?? –här visar man hur skicklig man är i att hitta gamla unika grejer?? En grön MG, en grå korvformad Bugatti, en smutsig Land Rover Defender eller varför inte en ned till mässingen sliten Leica MP nr 3?? Vad de kostat frågar ingen efter?? –alla vet??

Inom kamera världen har Leica varit verkligen fenomenala i att bygga en super hypad dyrkan av gamla slitna kameror?? Så på nätet finns verkligen ”Leicaporn” i massor.

Andra stora kamera tillverkare har inte riktigt förstått detta?? –man ser mycket lite av Canonporn eller Nikonporn?? Det skulle ju kunna se ut så här:

Canon VT de luxe med Canon 35/1.5 från 1958 och Canon 7sZ med Canon 50mm 1:0.95

Inlagt 2020-11-13 08:03 | Läst 1100 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
men....det är ju bara en kamera. Mycket väsen för ingenting - eller?
Svar från Bob Bovin 2020-11-13 10:27
Hej,
Hi, hi det är två kameror. Jag äger tre gamla Canon från femtiotalet. Jag tvivlar på att du sett svart VT de lux innan. Med den här känner expertisen till fyra VTDM.
Normalt visar man en kamera i taget om man inte har ett Camera museum som Canons egna.
Det här var inte mycke till väsen.
Ha det väl
Bob
Bra kameraporr Bob! Gillas.
Svar från Bob Bovin 2020-11-13 11:08
Hej,
Man tackar för uppmuntran.
Ha det väl
Bob
Jag saknar broschyrerna man kunde hämta i fotoaffären förr i tiden. Det var alltid roligt att titta i dom. Då kunde man titta på dom dyra kamerorna som man inte hade råda att köpa också. Jag jobbade i en järnaffär i 1966 - 1973 som sålde vapen. Där var det lite porr också. Den Finska vapentillverkaren SAKO hade en broschyr men en naken tjej med vapen i högsta beredskap på omslaget. Om dom sålde fler vapen vet jag inte men broschyrerna tog slut.
Sten
Svar från Bob Bovin 2020-11-13 13:26
Hej,
Det har du rätt i. Det var kul att titta på alla presentationer av fina kameror. Det var ofta mycket bra produktbilder och vanliga bilder.
Riktigt gamla reklambilder för kameror har ofta damer i baddräkt. Det sålde då, inte nu.
Ha det väl
Bob
Bob, jag tycker att vissa kameror är vackra och vissa är fula. En Leica är en vacker kamera och även Dina Canon Rangefinders. En Rolleiflex är också en vacker kamera, medan en Hasselblad är fulsnygg (men funktionell). Alla dessa är kvalitetskameror. Du brukar visa tagna bilder med dessa kameror, vilket jag tycker är viktigt. Det gör jag också, eller så visar jag bilderna och talar om vilken kamera. Det är ju intressant att se, hur kameran levererar, i alla fall i min värld!
Svar från Bob Bovin 2020-11-13 13:30
Hej Wolfgang
Håller med, men jag är svag för Hasselblad. Jag saknar min 1000F från slutet av 50-talet. Det gick en på auktion här på Crafoord i Lund för strax över 7000 med en 135:a på. Den var riktigt snygg. Men det får var någon måtta.
Ha det väl
Bob
Wolfgang 2020-11-13 16:51
Bob, jag har en kompis som har jobbat i en fotoaffär och han kallade 1000F:an för Trasselbladaren på grund att slutaren brukar hänga sig. Men jag vet inte, dock kom ju Hasselblad sedan med 500C som hade en lamellslutare i objektiven istället som funkade fint.