SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2549. Kungen och skylten??

Fotografer har i alla tider fascinerats av skyltar?? –och följaktligen plåtat dessa i de mest underliga miljöer?? Skyltarna berättar ju något om den tid de verkar i?? –och samverkar med människans situation.

Många stora fotografer har någon gång med bilder med skyltar i sina böcker. Några har till och med gjort intressanta böcker med bara skyltbilder. Ett fint exempel är Walker Evans bok ”Signs”.

Seniorplåtis jagar ständigt skylt-bilder!! Och blir glad när han kan finna det minsta lilla sammanhang mellan skylt och bildinnehåll?? –så att det blir ett nytt bildinnehåll??

Så när corren, Maria, i Stockholm skickade upp bilder på kungafamiljens kortege?? –så tyckte vår redaktör; seniorplåtis; att det fanns ett sådant samband i en bild??

Kungen på väg till representationsvåningen i Gamla stan anno 2018-06-06

Inlagt 2018-06-14 07:48 | Läst 1413 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Kan bara hålla med, det finns ett visst samband där.. fyndigt! Själv såg jag faktiskt detta ekipage, 50 meter längre fram, men bilderna blev inte alls lika fyndiga.. Bra bild! Hälsn!"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kan bara hålla med, det finns ett visst samband där.. fyndigt! Själv såg jag faktiskt detta ekipage, 50 meter längre fram, men bilderna blev inte alls lika fyndiga.. Bra bild!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2018-06-14 18:52
Hej,
Ja vår corre Maria har ögon för det annorlunda i Stockholm.
Ha det gott
Bob