SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2758. Leica Standard?? --är den användbara idag?? –ekonomiskt??

Det är naturligtvis bakåtsträvande att använda gamla analoga kameror i dessa tider med nästan allt digitalt?? –men pajar elproduktionen så stannar samhället??

Inte vedspisen och inte den analoga kameran?? Stearinljuset och fotogenlampan skulle ge läsljus av boken?

Det här skulle funka vid strömavbrott

Men är då en gammal analog kamera ekonomisk vid jämförelse med en modern digital kamera?? Å är det så att du måste ha en Leica?? –ja, då blir det extremt!!

En Leica II, från 1932,  med avståndsmätare kan du köpa för under 5 laxar på ebay. En bra glugg, Elmar 5cm f3,5, kan du få för 2 lax på nätet?? Totalkostnad sådär 7 laxar. En digital Leica 10-D kostar 82 laxar, med en bra glugg, APO-Summicron-M, kommer kostnaden 80 laxar till!!

Om vi bortser från ytterligare kostnader som följer med ett digital system?? --så har vi en del kostnader för film och framkallning med det analoga kameran?? Vad kostar då en film med framkalning?? Jo, du kan få en Kodak ColorPlus 200 ASA med 36 bildrutor för 35 kronor. Framkallning kostar 50 kronor?? Köper du den analoga Leican får du 882 rullar film för mellanskillnaden med den digitala Leican!! Det är film för en hel livstid på 73 år!!

Leica Standard med Summar 5cm F2 med sensor i låda

Det här var bara en tankelek?? –så fortsätt att plåta med telefonen??

Inlagt 2019-01-23 07:46 | Läst 1780 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det finns fortfarande saker som e roliga, intressanta och utmanande i vår automatiserade tid! Det e tex det här med att fota med gamla grejer litet då och då! Inte minst e det utmanande för omgivningen! ;)
B)
Svar från Bob Bovin 2019-01-23 10:36
Hej,
Ha, ha jo nog kan det väcka känslor. En faktor är att med en relativt låg summa pengar får man en bra 70 år gammal kamera, samma pengar som ett nytt objektiv.
Det enda man behöver är en skanner för filmrutan, så får man samma bild som med smart phone!
Väntar på kuriren från London.

Klapp
Bob