SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2813. Ungdomarna har förstått allvaret?? –när skall vi vakna??

Skolstrejk för att rädda planet?? –allt fler följer Gretas budskap?? –och vill rädda planeten?? Det är förståligt att ungdomarna rycks med i kampen för att rädda vår livsmiljö!!

Den vuxna världen har svårt att ta tag med ett fast grepp om skutan och styra den mot rätt kurs?? Politikerna fortsätter och anklaga varandra för att inte göra tillräckligt?? Å inte är det radikala förändringar man föreslår. Man kan inte tolka det på annat sätt än att politikerna begriper inte allvaret i situationen. En dominerande del av forskarvärlden är överens om att vi är på väg mot en mycket farlig situation för planeten?? Invånarna på klotet måste göra en radikal förändring av brännandet av fossila bränslen och livsmedelsproduktionen!!

Det kommer inte bara vara isbjörnarna som inte kan fånga födan?? –det blir också homosapiens som kommer att svälta??

Isbjörnens problem blir också människans

Inlagt 2019-03-19 07:27 | Läst 2482 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Såå.. Greta begriper alltså allvaret i situationen?
Enligt flertalet pressuppgifter, och bekräftat av familjen, lider Greta Thunberg av Aspergers syndrom. Det är ett förståndshandikapp avseende bland annat den drabbades förmåga att tolka verkligheten och dess nyanser.
Numera vill man ogärna tala om ”handikapp” - det skall istället heta ”variationer”. Man vill inte vidgå att någon är handikappad överhuvudtaget. Sedan jag var verksam inom mentalsjukvården har man ändrat beteckningar ett flertal gånger - men de mentala åkommorna är de samma i alla fall. På Autism & Aspergerförbundet får man emellertid klart besked. Redan i portalformuleringarna får man veta:

”Aspergers syndrom:
Aspergers syndrom är en av diagnoserna inom autismspektrumet som också omfattar autism, atypisk autism och desintegrativ störning. Aspergers syndrom innebär liksom de andra diagnoserna inom autismspektrumet begränsningar inom områdena ömsesidig kommunikation, social interaktion och föreställningsförmåga.”

En sådan person skulle jag alltså lita på i komplicerade samhälls- och vetenskapsfrågor?? Jag tror inte det.
Glempis 2019-03-19 16:52
Jag vill bara upplysa om att Aspergers syndrom INTE är något förståndshandikapp, för att få diagnosen ska man vara normalbegåvad. Det spekuleras ju om att Albert Einstein, Isac Newton med flera hade Aspergers och det är många som litar på dem.För övrigt tycker jag att det var fina bilder Bob visade och eftersom det är en fotosida kanske du borde kommentera( eller rent av lägga ut ) bilder, det finns säkert andra sidor på nätet där man kan kommentera klimatproblemens vara eller inte vara.
Mvh Glenn
syntax 2019-03-19 17:30
Trots Glenns kommentar vill jag nog framhärda. Vi läser innantill: "... Aspergers syndrom innebär liksom de andra diagnoserna inom autismspektrumet begränsningar inom områdena ömsesidig kommunikation, social interaktion och föreställningsförmåga.” Begränsningar inom sådan områden är inget annat än begränsningar i att förstå.
Det hjälper inte att försöka tänka bort verkligheten när den uppfattas som inopportun - det har vi alldeles för mycket av här i landet.
Sedan är det så att Bob är rent manisk på att klimatpolitisera sin bloggsida - och det får jag och andra naturligtvis svara på.
Glempis 2019-03-19 17:37
Brist på social kompetens är inget som bara gäller personer med Aspergers syndrom...Och Bob har väl iallafall bilder i sin blogg?
Mvh Glenn
syntax 2019-03-19 18:29
Det är inte mycket idé Glenn - eftersom du har fel i sak. En Asbergare skiljer sig från en som har exempelvis Autism, genom att vara normalbegåvad inom vissa testparametrar. Vad som sedan faller utanför dessa parametrar är just de områden där Asbegaren inte är normal.
Sedan tycker jag att det är väldigt övermaga att du, rent Ex Chatedra, försöker styra vad och var jag skriver. Det passar sig inte i ett öppet samhälle!
Glempis 2019-03-19 19:30
Först vill jag säja att du får skriva vad du vill, jag ifrågasätter om en fotosida är rätt forum, kan inte se någon som helst koppling till fotografi...Vem är satt att bestämma vem som är normal eller onormal, inte jag iallafall...Sen tycker jag att det är riktigt övermaga att bestämma att jag har fel när du uppenbarligen har så lite kunskap i området. Jag avslutar härmed diskussionen eftersom den tenderar att bli som att kasta en boll i en vägg, den kommer tillbaka, lika innehållslös och uppblåst hela tiden.
Mvh Glenn
syntax 2019-03-19 22:10
Jag är ganska påläst Glenn, och jag har en gedigen bakgrund inom psykiatrisk vård. Därtill är jag en god demagog - vilket brukar sluta med att folk på nätet i sin svarslöshet plockar fram okvädningsorden ... :-D
monabonejakon 2019-03-20 13:21
En god demagog, är det en person som har monopol på sanningen?
syntax 2019-03-20 15:18
Slår man upp "demagogi" på Wikipedia förstår man varför man skall vara försiktig med det "uppslagsverket".
Historiskt är demagogi en framställningskonst - att använda sina argument på bästa sätt så att mest slagkraft ges. Det är så det skall vara i en fri debatt i ett öppet samhälle. Var och en gör sitt bästa för att framställa sin åsikt så slagkraftigt som möjligt. Okvädningsord ingår inte.
Att fråga om någon har monopol på sanningen ingår väl närmast i den retoriska avdelningen - och då krävs ju inget svar... :-)
Tomasz 2019-03-20 22:04
Nja, demagog är nog snäppet högre tycker jag. Du är både intressant och underhållande att läsa, men jag kallar det hobbyprovokatör. Ett proffs skulle nog inte ägna tid åt en sida som FS?
Men fortsätt för tusan, jag läser och lär!
syntax 2019-03-21 12:08
Aj, aj, Thomas - där tog du mig. Men tack för tusan!
Vi äldre, och vi som lever i de sk. rika länderna, har skaffat oss en livsstil eller vana, som är en katastrof för planeten! Det finns en del tunga minusposter i det här, som köttätande, flygresande, konsumtionen och även bilåkandet, som är svåra att ändra på! Och jättestora multinationella företag lever på att vi konsumerar som vi gör! Vi försöker ju med litet dyrare flygresor, litet dyrare kött och nu även med batteribilar men det blir bara ett spel för galleriet, och det har ungdomarna genomskådat! /B
Svar från Bob Bovin 2019-03-19 09:24
Hej,
Det blåser verkligen en motvind i den här situationen. Först när marknaden kan göra pengar av situationen kommer det att hända något radikalt.
Klapp
Bob
syntax 2019-03-19 10:41
På vilket sätt blåser det motvind? Det är ju Main stream i allra högst grad. Det är att vagga fram i den säkra mittfåran tillsammans med alla andra. Den nya religionen.
Det verkar förstås flottare att man arbetar i motvind - men det gör man sannerligen inte.
Får politikerna vända kappan efter vinden en gång till och spegla sig i glansen av Greta så ska det nog ordna sig.
Sten
Svar från Bob Bovin 2019-03-19 09:27
Hej,
De politiska besluten kommer inte att räcka, först när de med den ekonomiska makten begriper att här finns det pengar tälja så kommer det att hända något.
Det är tragiskt att det skall vara så trögt.
Ha det väl
Bob
Ungdomarna har rätt! Vad är det för mening med att plugga om det ändå inte finns någon framtid för dom.. bättre att strejka på fredagseftermiddagarna istället! Politikerna vågar inte ta tag i det hela, det kommer krävas så stora förändringar att risken är att ingen längre röstar på dom.. Titta på Frankrike.. och 'gula västarna'.. Makron skulle höja skatterna på drivmedel för att minska koldioxidutsläppen.. hur gick det? Protester från folket gjorde att han fick dra tillbaks förslaget helt.. Folk vill inte ändra sin livsstil, man vill fortsätta sitta i sina bilar och man vill fortsätta att flyga så som man alltid har gjort.. på sin höjd orkar man sopsortera lite men inte så mycket mer.. Hörde på radion eller TV:n nyligen att Sveriges koldioxidutsläpp tydligen fortsätter att öka.. Det är mycket snack och lite verkstad bland alla politiker, både här i Sverige och i världen i stort.. Det är ju hemskt att det finns extrema 'klimatförnekare' som dessutom styr de 'största' klimatförstörande länderna här på jorden.. Man får hoppas på dagens ungdom, kanske dom kan få dessa klimatförnekare att ta till sig senaste kunskap och forskning om sammanhangen, ibland känns det som detta inte går.. tyvärr! Fina bilder på Isbjörnen och dess byte!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2019-03-19 11:53
Hej,
Jag instämmer helt i din kommentar. Det är dystert att så lite görs rent politiskt.
Ha det bra
Bob
Svar från Bob Bovin 2019-03-19 19:39
Hej,
Det är inte visats att isbjörnarna svälter idag. Men om sommarisen i Arktis försvinner så får de problem.
Ha det bra
Bob
Tur det finns sådana ”maniska” Som du Bob och jag vi har så mycket förstånd så vi vet vad som redan hänt och kommer hända...det är ungdomarna som nu måste ta över och förmå
Klimatmotståndarna ge sig...eller låt dem hålla på tills de får se de har fel....med hopp det blir marknad i att minska utsläppen. Hur det är frågan.
Vilken solig dag vi fick
Med hopp det blir så i morgon
Ha bra kväll du o Ninni
Hälsar Jonen o jag
Gun-Inger Glömde isbjörnarna men du vet redan att jag älskar era bilder.
Svar från Bob Bovin 2019-03-19 19:43
Hej,
Vilken solig dag vi fick. Lite kylig vår än så länge.
Hälsa Jonen och ha det gott
Bob och Ninni
Greta läser nog inte Fotobloggen, får jag hoppas, antagligen kan hon inte läsa, störd som hon är, LO